Jobcenter tilbyder nu økonomisk rådgivning til borgere på integrationsydelse

Borgere på integrationsydelse får nu mulighed for at få økonomisk rådgivning og vejledning om deres økonomi på Jobcenter Haderslev.

Ordningen er et forsøg og skal være med til at sikre, at man som ny i Danmark forstår helt præcist, hvor de økonomiske udfordringer ligger, hvad der skal være i orden – og hvordan man som ny dansker bliver så selvkørende som muligt.

Integration - det væsentlige

Vi samler alle væsentlige historier om integration på denne tema-side

For nye borgere i Danmark er sproget en stor udfordring – en udfordring, der også påvirker de medarbejdere, der skal give god service til nye borgere.

En samtale om økonomi, ydelser, budget og rådighedsbeløb via fagter, tegnsprog og en smule engelsk er ikke hensigtsmæssig.

Initiativet er derfor etableret med udgangspunkt i nogle fysiske rammer, der også giver mulighed for tolkebistand via en skærm.

- Vi kan alle have svært ved at læse og forstå skrivelser om økonomi. Når så sproget også er nyt – og alt i øvrigt er nyt, så bliver det svært at forstå sammenhængen i det, man kan få hjælp til som ny borger i Danmark i de første 3 år, siger Karl Erik Olesen, formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

-Større indsigt og forståelse for økonomien og de kommunale ydelser er en vigtig del af en god integrationsproces, og sigtet er at give mulighed for at tage ansvar for egen økonomi, siger Karl Erik Olesen.

Den åbne økonomiske vejledning kan for eksempel bruges til at få forklaret økonomien i forhold til udbetalinger af forsørgelsesydelser, boligstøtte, børneydelse samt, hvilke muligheder der er for at søge fx enkeltydelser. Vejledningen kan derimod ikke bruges til at diskutere taksters størrelse med mere.

-Ordningen kører som et forsøg og så evaluerer vi efter tre måneder for at se, om det har været en succes og om det er nødvendigt at rette noget til, siger Karl Erik Olesen, formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget.

Rådgivningen er åben hver torsdag fra kl. 14-17.

Emneord: Økonomiske problemer, Økonomisk rådgivning, Integrationsydelse, Haderslev Kommune, Jobcenter Hadeslev, Jobcentre, Karl Erik Olesen
Haderslev Kommune på DenOffentlige.dk Haderslev Kommune
Aktivitet: Artikler: 86 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 12.06.16 Holger Kropp
  økonomisk rådgivning

  Til Heidi Larsen, denne service er for alle der er ramt af integrationsydelsen dvs. også dem der er danskfødt og har tilbragt en del tid i udlandet (f.eks uddannelse, sabbatår, arbejde osv.) De bliver også ramt af integrationsydelsen og dermed får de den samme service.

  Hvis du har problemer med din økonomi, så tilbyder borgercafeen i Haderslev, at du kan henvende dig til en gratis rådgiver der.

  På vores hjemmeside finder du en masse nyttige links, også til borgercafeen og meget andet rundt om sygdom og klemte borgere i Haderslev. http://sygihaderslev.dk/links/

 • 09.06.16 heidi Larsen
  kh..

  hvad med også at yde den service til danske borger så de også har en chance for at få styr på sin økonomi.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også