Jobcentre forventer reaktioner på kontanthjælpsreform

En del jobcentre hyrer i disse uger vagtværn, der skal stå klar, når den lave ydelse tikker ind på kontoen.

I stedet for kontanthjælp vil kun 5857 kroner løber ind på tusindvis af unges kontoer på månedens sidste hverdag. 

Det får landets jobcentre til at forberede sig på stærke reaktioner, viser en rundspørge, som Ugebrevet A4 har foretaget. 

- Vi forventer, at der vil være nogle udadreagerende borgere. Det kan enten være verbalt eller korporligt eller ligefrem med vold, siger arbejdsmarkedschef i Næstved Kommune, Kim Serup. 

Myndigheders ord provokerer syge til oprør

Det inviterer til konfliktoptrapning, når myndigheder og politikere kommunikerer de seneste reformer på beskæftigelsesområdet. Retoriker kalder kommunikationen eksklusion, mens syge borgere fortæller, at oprøret ulmer.

Læs mere.

- Og derfor tager vi lige nu en række sikkerhedsinitiativer for at beskytte vores medarbejdere, fortsætter han. 

Reformen af kontanthjælpen slår for alvor igennem sidst på måneden, hvor et sted mellem 20.000 og 30.000 unge får halveret deres ydelse. 

Ugebrevet A4 har foretaget en rundspørge blandt 45 arbejdsmarkedschefer og jobcenterchefer. Otte ud af 10 erklærer, at de forventer reaktioner, når den lave ydelse tikker ind på kontoen.

HK-Kommunal, der organiserer sagsbehandlere i landets jobcentre, oplever bekymrede medlemmer, fortæller formand Bodil Otto.

- Det er altid medarbejderne, der står for skud, og lige nu bekymrer de sig for, hvordan folk i afmagt reagerer overfor en reform, som de opfatter som dybt uretfærdig, siger hun.;

Også Socialrådgiverforeningen modtager henvendelser fra bekymrede medlemmer, fortæller formand Majbrit Berlau. Hun forudser, at der i lang tid fremover vil komme reaktioner fra de borgere, der bliver ramt af gensidig forsørgerpligt og andre reformer. 

Private vagter er ikke en holdbar metode til at sikre medarbejdernes sikkerhed, mener formanden, der efterlyser en diskussion om, hvordan medarbejderne skal tackle frustrerede borgere. 

- Der er et arsenal af forskellige handlemuligheder, og det behøver ikke kun at være et vagtværn. Måske skal vi arbejde med to sagsbehandlere på en sag, siger hun. 

/ritzau/

 

Emneord: Kontanthjælp, Jobcentre, Arbejdsmarkedschefer, Jobcenterchefer, Vagtværn, Kontanthjælpsreform, Socialrådgiverforeningen, Majbrit Berlau, Bodil Otto, HK-Kommunal, Kim Serup
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 19.01.14 Allan
  Jobcentre forventer reaktioner på kontanthjælpsreform

  Fokus i kommunerne er forkert - de burde hyre jurister og i stor stil, men De hyre vagter - det giver stof til eftertanke.

  Denne kontanthjælpsreform vil medføre et utal af sagsbehandlingsfejl, fordi serviceloven forskrifter om hvem som er værdigt trængende vil blive tilsidesat med henvisning til netop kontanthjælpsreformen forskrifter om samlivs forhold.

  Vi ender med en bananrepublik på bekostning af retsstaten når embedsværket sover i timen, som man har gjort i forbindelse med kontanthjælpsreformens vedtagelse, den er på regulær kollisionskurs med en hver form for retssikkerhed vi i Danmark bryster os af at have.

  kontanthjælpsreformen kan kun bibringe flere fattige vi som samfund burde tage os af - det er bare ikke det vi gør, vi fralægger os ansvaret med henvisning til samlivs former, hvorfor kommunerne nu opruster- DET ER PINLIGT

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også