Julegodheden rykker ind på nettet

Velfærd

06/12/2013 11:09

Økonomisk trængte familier får hjælp på nettet til at fejre jul. Giverne vil kende modtagerne.

"Jeg har nogen brugte brandbiler fra min søn - kan de bruges?"

"Vil gerne byde ind med en fiberdyne til moren"

Danskerne står i kø på nettet for at hjælpe fattige børnefamilier gennem julen.

Sider som "Jul med julehjælp" og "Julehjælpen" bugner med tilbud om legetøj, gavekort og oplevelser til syge eller økonomisk trængte forældre.

- Tidligere trak man bare på skulderen og tænkte "Så må I prioritere anderledes", når man hørte om familier, som ikke havde råd til at give deres børn julegaver. I dag er mange flere obs på, at det sjældent er selvforskyldt, siger René Husted Vahl.

Han er initiativtager til "Julehjælpen", som i år har fået flere end 5000 donationer. Det er en fordobling i forhold til sidste år og så mange, at de frivillige ikke kan nå at matche alle giverne med ansøgere inden juleaften.

- Derfor har vi i denne uge måtte lukke for donationer, siger René Husted Vahl, som regner med at hjælpe 1750 familier.

Også Signe Bitsch, der står bag siden med det næsten enslydende navn "Julehjælp", mærker en voksende interesse både fra ansøgere og givere.

Omkring 350 til 400 familier håber hun at kunne glæde med mindst to gaver til hvert barn, som de modtager med posten eller får personligt leveret af giveren.

- Mange vil gerne selv køre ud med gaverne, så de møder familierne. Det er vigtigt for folk at vide, hvor deres gaver ender, og de vil også gerne se, at modtagerne bliver glade, siger Signe Bitsch.

Også hos hjælpeorganisationerne mærker man, at flere gerne vil engagere sig personligt.

- De sociale medier er gode til at samle folk og opfinde nye måder at samle ind. Der er en masse energi i det, som vi også benytter os af, siger Mads Roke Clausen, direktør i Mødrehjælpen.

Men han opfordrer alligevel til eftertænksomhed, for det kan være svært at hjælpe på den rigtige måde.

- Det kan godt lyde som et selvforsvar for os etablerede, men noget af det, vi kan, er at forsøge at bryde med afhængigheden, så forældrene ikke også skal søge hjælp til næste jul, siger Mads Roke Clausen.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce