Foto: Shutterstock

Kæmpe smitte-rekord i Danmark: Over 2.000 smittede

Der er dog samtidig 14 færre indlagte.

Der er blevet registreret 2115 nye tilfælde af coronavirus i Danmark. Det er dog værd at notere, at tallene er registeret på mere end et døgn. 

Det viser lørdagens nye opgørelse fra Statens Serum Institut.

Det skriver Ekstra Bladet. 

Opgørelserne fra Statens Serum Institut indeholder informationer om smittede, indlagte og dødsfald. De plejer dog at blive lavet ud fra et interval på 24 timer. 

Statens Serum Instituts servere dækkede dog kun 18 timer af fredagens opgørelse, hvilket var på grund af teknisk vedligholdelse.

De overskudende timer er derfor med i lørdagens opgørelse. 

Sundhedsminister Magnus Heunicke bekræfter ovenstående på Twitter. Han skriver, at ændringen fredag betyder, at lørdagens opgørelse vil inkludere prøsesvar fra mere end et døgn. Det er derfor, at tallet er højere. 

Det var ligeledes Magnus Heunicke, der kunne bekræfte, at man rykker Region Hovedstaden op på niveau fire. Det skyldes, at der er stor stigning i smitten, hvorfor risikovurderingen nu er ændret. 

Landets andre regioner ligger fortsat på niveau tre. 

Højeste niveau den seneste tid

Fredagens opgørelse bekræftede, at der var 1603 nye tilfælde af coronavirus. Torsdagens tal, som dog var opgjort over de regelmæssige 24 timer, lød på 1605. 

Der er svar fra 93.809 prøver med i lørdagens opgørelse. Og ser man i forhold til antallet af testedede, så vidner det om et højt antal smittede. 

Det siges, at positivprocenten ligger på 2,25.

Det er derfor det højeste niveau den seneste tid. Der indgår dog flere prøvesvar end normalt, hvorfor det skal tages med forbehold. 

Det bekræftes ligeledes, at antallet af indlagte falder med 14 til i alt 279. 

Slutteligt bekræftes det, at der er yderligere 11 dødsfald.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også