Khader: Der er flere Belal'er i statsborgerskabslov

Den konservative ordfører har mistanke mod 10 til 15 personer fra omstridt lovforslag.

Hvis Folketinget vedtager et lovforslag, som førstebehandles torsdag, vil det betyde, at der bliver givet dansk statsborgerskab til personer, der er imod det danske demokrati.

Det mener den konservative indfødsretsordfører, Naser Khader, som sammen med Dansk Folkeparti vil have 2500 af de statsborgerskabssager, som forslaget omhandler, genbehandlet enkeltvis i Folketingets Indfødsretsudvalg.


- Jeg er overbevist om, at der er et par andre Belal-sager, og jeg har det dårligt med, at de skal have statsborgerskab bare fordi, vi skal skynde os, siger han til Ritzau.

Han henviser til den 25-årige Belal El-Khatib, som et blåt flertal i sidste uge fjernede fra lovforslaget med den begrundelse, at han var "islamistisk" og "antidemokrat". Og Naser Khader mener at have begrundet mistanke om, at der er flere med samme verdenssyn blandt sagerne i lovforslaget. 

- I den sidste måneds tid, hvor vi har diskuteret den her sag, har jeg fået borgerhenvendelser om 10 til 15 personer. De er ikke alle sammen Belal-typer, men der er i hvert fald et par stykker, forklarer han og tilføjer:

- Jeg har bedt om aktindsigt i sagerne, og det er enormt svært at bedømme henvendelserne, når man bare sidder og læser i sagerne. Det kræver længere tids undersøgelser, og derfor føler jeg mig ikke tryg ved at stemme for nogle af disse sager.

Han understreger, at det er et fåtal af de 2500 sager, der bekymrer ham. 

- Der er også mange lovlydige borgere, der opfylder alt, og deres sager skal ekspederes hurtigt. Men jeg har det dårligt med at stemme for folk, der går ind for kalifatet og stening. De fortjener ikke statsborgerskab, erklærer Khader. 

Spørgsmål: Men det forlænger vel ekspeditionen for mange, hvis 2500 sager skal gennemgås, fordi der er 10-15 mistænkelige iblandt?

- Hvis vi skal tage vores ansvar alvorligt i henhold til grundloven som medlemmer af indfødsretsudvalget, så er det vigtigt, at vi er grundige med, hvem vi giver statsborgerskab, mener den konservative ordfører.

/ritzau/

Emneord: Naser Khader, Tankekontrol, Det Konservative Folkeparti, Statsborgerskab, Islamisme, Fundamentalisme, Antidemokrat
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 28.11.17 Politik
  Fængselsbetjente: Godt vi undgik besparelser

  Fængselsforbundet er tilfredse med den politiske aftale om kriminalforsorgen for de kommende år.

 • 28.11.17
  Politisk aftale om kriminalforsorgen indtil 2021

  Ny aftale har fokus en stærkere indsats mod banderne, en målretning af ressourcerne til de indsatte som kan og vil et liv uden kriminalitet samt opførelsen af et nyt stort og moderne arresthus i nærheden af København. Hent aftalen her.

 • 24.11.17 Infrastruktur
  Et enigt Folketing står bag nyt bevillingssystem for de videregående uddannelser

  Med aftalen er der enighed om at gennemføre en reform af bevillingssystemet for de videregående uddannelser. Læs hele aftalen her.

 • 19.12.13 Politik
  Ny sygedagpengemodel forhandlet på plads

  Alle sygemeldte får økonomisk tryghed under hele sygdomsforløbet. Indsatsen for sygemeldte bliver derudover fremrykket, forbedret og målrettet syge borgere med størst behov. Det er hovedindholdet i en bred politisk aftale om en ny sygdagpengemodel, som regeringen i dag har indgået med Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance.