Koldings borgmester genopstiller ikke

Kolding skal have en ny borgmester ved næste valg og Venstre skal have en ny borgmesterkandidat. Jørn Pedersen har for længe siden besluttet sig for, at det ved årsskiftet til 2021 er tid til at give stafetten videre til en ny kandidat. Han har fra dag et som borgmester ment, at man ikke bør sidde for længe på opstent for byens og for sin egen skyld. To perioder måtte være rigeligt, det endte dog med tre perioder.

- Jeg mener, det er vigtigt, at man som borgmester har nylig erfaring med verdenen udenfor det politiske, og at man er med til at sikre, at der hele tiden er nytænkning og foranderlighed på posten. Derfor er to til tre perioder optimalt, synes jeg. Samtidig synes jeg også, at det er nu, jeg skal videre, hvis jeg skal have en ny karriere udenfor rådhuset og det skal jeg, for som 52 årig er der mange gode år i mig endnu, siger Jørn Pedersen.
 
 
Han håber, at han vil blive husket for at have gjort en forskel med sin synlighed, engagement og er særlig stolt af, at resultaterne generelt er skabt i fuld enighed i byrådet.
 
- Det har været vigtigt for mig at være en meget synlig borgmester, at være ude og deltage så folk kunne lære mig at kende og være tæt på borgerne og deres hverdag. Jeg holder af at komme ud, og det, der nok er det vigtigste for mig, er at skabe noget sammen med andre, som giver værdi for flere. Jeg håber byens borgere også har haft den oplevelse af mig. At de har oplevet mig som energisk, ligefrem og resultatorienteret. Nogen vil nok også sige en lidt utålmodig borgmester, siger Jørn Pedersen med et smil.  
 
Formanden for Venstre i Kolding, Bent Ole Jonsen er overrasket over, at Jørn Pedersen ikke genopstiller.
 
- Men jeg vidste jo godt, at han flere gange har sagt, at man ikke bør sidde for mange år. Jørn har gjort det rigtig godt indtil nu, og heldigvis fortsætter han jo indtil udgangen af 2021. Det betyder, at vi har det næste års tid til at få en ny borgmesterkandidat kørt i stilling, som forhåbentlig kan blive Koldings nye borgmester efter næste valg, siger Bent Ole Jonsen.
 
Hvad fremtiden bringer for Koldings nuværende borgmester er endnu uvist.
 
- Mit fokus er fortsat 100% at være borgmester for vores kommune frem til 31. December 2021. Opgaverne er som sagt mange, og resultater skal fortsat leveres, og det vil de blive. Hvad jeg skal derefter må tiden jo vise. Jeg har ærligt talt ikke nogen bud eller planer lige nu, for det er virkelig ikke mit fokus. Venstre skal have opstillingsmødet i efteråret og derfor skal jeg melde ud. Men jeg er sikker på, at jeg har noget at byde ind med i mit fortsatte arbejdsliv, så mon ikke der til den tid findes et match til gavn for både virksomhed/organisation og mig, siger Jørn Pedersen, der ikke er i tvivl om, at der kan findes indtil flere dygtige fremtidige borgmesterkandidater i Venstre.
 
Rent praktisk vil der i løbet af efteråret blive afholdt opstillingsmøde, hvor den nye spidskandidat skal vælges af Venstres medlemmer i Kolding Kommune.
 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.

 • 08.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune deler erfaringer om verdensmål med FN

  Kommunen er som den første kommune i Danmark blevet bedt om at bidrage med en rapport om arbejdet med verdensmålene til FN. Rapporten er netop offentliggjort på FN’s hjemmeside.

 • 26.05.21 Kommunalt
  Kommune præsenterer nyt projekt for social- og ældreministeren

  Tidligere på året fik Haderslev Kommune tildelt 9,18 million kroner fra Social- og ældreministeriets pulje til nærvær og omsorg i ældreplejen. De skal bruges til at skabe mere nærvær og fleksibilitet i hjælpen på ældreområdet.

 • 20.05.21 Kommunalt
  Smitten i dansk kommune fortsat høj

  På tærsklen til den næste fase i genåbningen er smittetallene i Norddjurs stadig på et højt niveau. En række initiativer er sat i gang for at vende udviklingen, og borgmester Jan Petersen opfordrer til fortsat fælles indsats for at knække kurven.