Kommunaldirektør får næsten 3 millioner for at blive fyret

Kommunaldirektøren i Vallensbæk får udbetalt 2,8 millioner kroner over de kommende måneder, selvom han blev fritstillet med øjeblikkelig virkning i sidste uge.

I sidste uge besluttede Vallensbæks kommunalpolitikere at fritstille kommunaldirektøren Lars Hansen med øjeblikkelig virkning efter fem år i chefstillingen.

Og selvom det uden tvivl kan svie at blive afskediget, så kan kommunaldirektøren dog glæde sig over, at bankbogen næppe står tom lige foreløbigt.

Lars Hansen scorer nemlig et millionbeløb over de kommende måneder, selvom han ikke skal gå på arbejde længere.

Det viser en aktindsigt, TV 2 Lorry har fået.

Omkostningen af fyringen er beregnet til ca. 2,8 millioner kroner. Beløbet omfatter løn i opsigelsesperioden, fratrædelsesgodtgørelse, pension og feriepenge. 

Den nu fyrede kommunaldirektør får udbetalt fuld løn de næste 12 måneder, hvorefter han modtager fratrædelsesgodtgørelsen. 

Få overblik fra DenOffentlige

DenOffentlige er nyheder, debat og videndeling uden betalingsmur

Prøv vores nyhedsbrev og bliv opdateret på Danmarks udvikling og udfordringer hver dag.  

Det skyldes, at Lars Hansens nuværende kontrakt løber frem til juni næste år. 

Fratrædelsesgodtgørelsen udgør et års løn, viser aktindsigten.

Med andre ord får den fyrede kommunaldirektør det, der svarer til to års løn plus pension og feriepenge.

Kommunaldirektøren er fritstillet med virkning fra 1. juli. Han skal dog ikke møde ind på job indtil da, da han blev fritaget for tjeneste ved fyringen den 14. juni, viser aktindsigten.

Spillets regler

I fratrædelsesaftalen hedder det sig, at partnerne er enige om at formidle fyringen som "efter gensidig aftale".

Hele kommunalbestyrelsen var enig om at fyre kommunaldirektøren.

Der er dog ingen fra kommunalbestyrelsen, der ønsker at kommentere på eller begrunde årsagen til fyringen. Det skyldes, at det indgår i afskedigelsesaftalen mellem Djøf og Kommunernes Landsforening, at man ikke må uddybe årsagen.

Om millionudgiften til kommunaldirektørens fritstilling siger borgmester Henrik Rasmussen fra De Konservative følgende:

- Det er spillets regler. Det er ikke mig, der sætter rammerne for det, og man kender jo vilkårene, når man laver aftalen fra starten.

Viceborgmester Søren Wiborg fra Socialdemokratiet erkender, at udgiften er ærgerlig, men han vælger at se fremad:

- Kommunalbestyrelsen har lavet en aftale og en kontrakt, som vi er forpligtiget til at overholdet. Det har sine omkostninger. Men jeg synes ikke, det nytter noget at se tilbage på det og begræde det. Nu ser vi fremad.

Vicekommunaldirektør Anette Laustsen bliver konstitueret kommunaldirektør, indtil en ny er ansat.

Borgmester Henrik Rasmussen oplyser, at man på et møde i dag har udarbejdet et opslag til stillingen som ny kommunaldirektør. Processen med at ansætte en ny forventes at igangsættes snarest.

Siden 2014 er der blevet udbetalt mere end 220 millioner kroner til den kommunale top, uden at de har arbejdet for dem, viser en aktindsigt, som TV 2 foretog sidste år hos landets 98 kommuner og fem regioner.

Beløbet vakte blandt andet forargelse hos professor Anders Drejer fra Aalborg Universitet.

Læs historien hos TV 2 Lorry 

Emneord: 250618, Vallensbæk Kommune, Lars Hansen, Kommunaldirektører, Direktørbonus, Fratrædelsesbonus
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 09.06.21 Velfærd
  Her er økonomiaftalen for 2022

  Ny økonomiaftale sikrer, at kommunerne kan følge med på demografien. Der er ikke råd til det løft af socialområdet, som KL har foreslået.

 • 25.06.18 Social
  Det er et effektivt tilsyn, som skal sikre kvalitet og pris på bosteder

  Et effektivt tilsyn skal sikre kvalitet og pris på landets bosteder, mener LOS. Landsorganisationen for sociale tilbud frygter, at et loft over overskuddet hos de 5 % af bostederne, der er privatejede, vil føre til mere bureaukrati.

 • 03.10.17 Infrastruktur
  Udbuddet af huse falder i 68 kommuner

  I 68 ud af landets 98 kommuner er udbuddet af huse faldet siden september sidste år. Det viser nye udbudstal fra Boligsiden.dk.

 • 22.09.14 Politik
  Danskerne får ny natur for 875 mio. kroner

  Regeringen, VILLUM FONDEN og Aage V. Jensen Naturfond er nu enige om, hvordan aftalen om Den Danske Naturfond føres ud i livet. Fonden bliver politisk uafhængig og selvejende med egen ny lov, der sendes i høring i dag.

 • 13.08.14 Infrastruktur
  Vil samle hele Sjælland om international branding - og udfordre Europas metropoler

  Over 100 politikere og kommunaldirektører mødes til borgmestertopmøde om et nyt branding- og vækstinitiativ, der skal skabe vækst og job i det østlige Danmark. Fælles brand for de 46 kommuner og to regioner på Sjælland. Fælles besøgstjeneste for udenlandske delegationer. Og fælles investorportal, hvor udenlandske investorer fx kan finde attraktive byggegrunde. Det er bare nogle af de tiltag, som borgmestre, regionsrådsformænd, erhvervsudvalgsformænd og kommunaldirektører skal diskutere på borgmestertopmøde i morgen den 14. august i Roskilde.