Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

8-årig pige skal betale sagsomkostninger - i sag om hendes egen tvangsfjernelse

Kommunalt

21/02/2023 12:23

J. Bøgen

Det er et sekscifret beløb, kommunen kræver.

8 år og allerede med en stor gæld til det offentlige.

Det er virkeligheden for den yngste af de tre nordjyske Bom-søstre, hvis problemer med Hjørring Kommune startede tilbage i 2018, efter hun sammen med sine to ældre søstre blev tvangsfjernet fra familiens hjem.

Det skete efter, at kommunen reagerede på en anonym henvendelse om, at forældrene havde solgt deres tre døtre til prostitution, mod betaling af en brugt bil.

En beskyldning som Nordjyllands Politi noget nær omgående afviste, men alligevel opretholdt Hjørring Kommune tvangsfjernelsen af de tre søstre i omkring 1½ år.

Familien mod kommunen

Efterfølgende anlagde familien sag mod Hjørring Kommune, som de seneste år igen og igen har nægtet at undskylde for den påfaldende lange tvangsfjernelse. En sag der dog blev trukket sidste år, efter familien blev nægtet fri proces.

Ifølge Bjørknæs.dk betyder det nu, at alle døtrene er blevet mødt med et krav om at betale sagsomkostninger.

To af døtrene er stadig ikke myndige, hvorfor det er deres forældre, der i første omgang er blevet mødt med betalingskravet. Omvendt forholder det sig med den ældste af søstrene, der ligesom forældrene i vinterferien modtog et girokort fra Hjørring Kommune.

Kan få girokort i fødselsdagsgave

Hvis ikke kommunen får held med at opkræve sagsomkostningerne via forældrene betyder det, at den 8-årige pige når hun bliver myndig, vil blive mødt med et betalingskrav fra Hjørring Kommune på et større sekscifret beløb.

Gravermediet har uden held forsøgt at få en udtalelse fra Hjørring Kommune om, hvorfor at den på denne måde gældsætter tre søstre, der alle var umyndige ved sagsanlægget.

Men fra nordjydernes børne- og ungedirektør, Jesper Carlsen, lyder det via en sekretær, at hverken han eller andre i kommunen har nogle kommentarer.

Mest Læste

Annonce