Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Akut advarsel til 30.000 danskere: Drik ikke vandet!

Kommunalt

27/10/2022 15:27

Jens Asbjørn Bøgen

En prøve har afsløret, at vandet er forurenet.

Beboere i Herlev Kommune skal passe på med at drikke vandet i hanerne.

Der er nemlig fundet E. Coli-bakterier i en vandprøve i kommunen, og derfor advarer kommunen nu beboerne mod at drikke vandet ud at have taget sine forholdsregler.

Det skriver Herlev Kommune på Facebook:

"Der er fundet colibakterier i vandet i Herlev. Derfor anbefales det at koge vandet før brug.

HOFOR har konstateret E. Coli-bakterier i en prøve i vandet i Herlev. Anbefalingen på nuværende tidspunkt er, at man ikke drikker vandet direkte fra vandhanen, men at man koger vandet i to minutter inden brug.

Herlev Kommune har informeret plejehjem, institutioner, skoler, forældre på AULA og flere andre steder.

Læs mere om kogeanbefalinger og se hvilke områder, der er omfattet på HOFORs hjemmeside: https://www.hofor.dk/.../vandforurening-i-et-omraade-af.../"

Alle husstande i det berørte område bliver desuden informeret direkte med en sms-besked som bliver sendt til alle de registrerede mobilnumre i det berørte område.

Af hensyn til de berørte kunder har HOFOR tillige kaldt medarbejdere ekstraordinært på arbejde og holder sit Kundecenter åbent torsdag 27.10 frem til kl. 18.

Kunder, der har spørgsmål vedrørende vandforureningen, kan derfor også ringe direkte på telefon 33 95 23 01.

Det er endnu for tidligt at sige noget om årsagen til forureningen, men der er en mistanke om, at det kan stamme fra vandtårnet, og derfor er vandtårnet taget ud af drift.

"Drikkevandssikkerheden ligger os meget på sinde. Vi arbejder derfor på højtryk for at finde kilden til forureningen, ligesom vi vil skylle vores vandsystem igennem og har iværksat ekstra mange prøvetagninger”, oplyser Brian Hansen, forsyningsdirektør for vand og spildevand i HOFOR i en pressemeddelelse.

Mest Læste

Annonce