Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Denne kommune står klar til at hæve skatten

Kommunalt

02/8/22 11:12

Redaktionen

Kommunen fortæller, at man lige nu har store udfordringer rent økonomisk. Derfor vil man forsøge at få flere penge i kommunekassen.

De danske kommuner har for det meste et presset budget, hvorfor det tit er nødvendigt at vende hver en krone. I Dragør Kommune er tiderne lige nu rigtig trængte.

Kystsikring og omstilling til en anden varmekilde end gas tager hårdt på kommunens økonomi. Samtidig oplever man stigende udgifter til Dragørs ældre borgere.

For at kunne håndtere økonomien bedst muligt, er der indkaldt til et ekstraordinært kommunalbestyrelsesmøde torsdag aften. Her skal man blandt andet diskutere, om Dragør skal ansøge om særtilskud til særligt vanskeligt stillede kommuner og derudover benytter en ramme til skatteforhøjelser.

Kommunen skal så ikke ansøge om lånepuljer i 2023, men fristen for ansøgningen om statens særtilskud er fredag den 5. august. Hvis man vælger at følge den administrationens indstilling, vil Dragør Kommune i ansøgningen henvise til den demografiske udfordring, når det kommer til andelen af ældre, men også de manglende muligheder for at kompensere ved at øge erhvervsudvikling og bosætning.

Søndag den 7. august udløber fristen for ansøgningen om at bruge rammen for en skatteforhøjelse. Udligningsreformen vil i den forbindelse tilpasse indkomstskatten svarende til tabet i udligningsreformen, skriver administrationen ifølge Berlingske.

Det kan altså ende med at man som borger i Dragør Kommune skal betale mere i kommuneskat, således at der er et større økonomisk råderum til kommunens udfordringer. 

Annonce