Alle 13.000 startnumre til Royal Run i Kolding er allerede solgt. Foto: Shutterstock
Alle 13.000 startnumre til Royal Run i Kolding er allerede solgt. Foto: Shutterstock

Her lukker Royal Run ned for Kolding 2. pinsedag

Kommunalt

01/06/2022 12:00

J. Bøgen

13.000 løbeglade motionister er noget af en trafikal udfordring. Derfor kommer der også til at blive lukket ned for mange gader og stræder i Kolding i forbindelse med løbet.

Mandag den 6. juni – 2. pinsedag - løber 13.000 motionister Royal Run i Kolding by med start fra Jernbanegade nær Banegårdspladsen. Det store arrangement betyder trængsel, og trafikken i store dele af byen vil være påvirket dagen igennem.

”Vi glæder os til det store arrangement, som vil få Kolding midtby til at syde af liv med løb, musik, boder og masser af andre aktiviteter. Men når vi samler så mange mennesker, så vil der selvfølgelig opstå nogle gener – ikke mindst trafikalt – som vi håber på forståelse for,” siger fritidskonsulent Peter Ginnerskov, Kolding Kommune, og fortsætter:

”For at mindske generne bliver det f.eks. gratis at tage bybussen hele dagen, og der bliver indsat shuttlebusser mellem storcentret og midtbyen med flere stoppesteder, hvor man også kan parkere bilen.”

Lukkede veje

Som udgangspunkt vil store dele af Kolding by være lukket for trafik under Royal Run - se kort over afspærrede områder.

 • Kolding midtby er lukket for trafik kl. 07.00-18.00 inden for de ruter, hvor der løbes - se kort over ruterne 

 • Banegårdspladsen er lukket for trafik kl. 06.00-18.00

 • Østerbrogade på strækningen Sdr. Havnegade-Tvedvej er lukket for trafik kl. 10.00-11.30

 • Skamlingvejen på strækningen Østerbrogade-lystbådehavnen er lukket for trafik kl. 07.00-11.30

 • Ndr. Ringvej på strækningen Vejlevej-Skovvangen er lukket for trafik kl. 07.00-18.00

 • Ndr. Ringvej på strækningen Fynsvej-Skovvangen er lukket for trafik kl. 07.00-13.00

Vær opmærksom på, at både Vestre Ringgade/Vejlevej og motorvejen er åben for trafik, hvis du skal fra nord til syd eller modsatte vej under Royal Run.

Lukning af p-pladser

Under Royal Run vil det ikke være muligt at benytte hovedparten af de kommunale p-pladser i midtbyen.

 • P-plads lukket, kl. 06-18: Banegårdspladsen, Det Gamle Posthus (Mazantigade 12), Ejlersvej 4, Mazantigade, Sneglen (Slotsalle 1)

 • P-plads spærret for frakørsel, kl. 06-18: Føtex’ p-hus (Brostræde 7), Hyrdestræde, Holmsminde Vest, Holmsminde Øst, Låsbybanke og Riberdyb 10A. På disse pladser kan du godt have din bil stående, men du kan ikke komme ud i tidsrummet kl. 06-18.

I stedet vil det være muligt at parkere ved Comwell eller på p-arealerne ved Kolding Storcenter, Hansenberg, Kolding Gymnasium eller nord for Kolding Sygehus på de runde p-anlæg.

Bustrafik

2. pinsedag kan du køre gratis med bybus og med rute 254, men du skal være opmærksom på, at bussernes køreplaner er ændret det meste af dagen. Hovedparten af busserne betjener ikke busterminalen ved banegården, i stedet kan stoppestedet ved Ålegården benyttes. I tidsrummet kl. 07-17.30 har bybusserne flere afgange end på en normal helligdag. Se køreplaner og ændringer på Sydtrafiks hjemmeside eller på Rejseplanen.

Herudover bliver der indsat gratis shuttlebusser i tidsrummet kl. 8.15-17.30 mellem storcentret og start-/målområdet. Busserne har flg. stoppesteder - se kort over rute og stoppesteder:

 • Kolding Storcenter, Skovvangen 42

 • Hansenberg, Skovvangen ud for C F Tietgens Vej 11

 • Kolding Gymnasium, Skovvangen 10

 • Kolding Sygehus ved de nordligste p-pladser (de runde p-anlæg)

 • Skovbrynet ved Comwell.

Kl. 10-12 afvikles 10 km-ruten, og i det tidsrum skal du forvente at gå de sidste ca. 300 meter til startområdet.

Tag cyklen eller toget eller gå

Med udsigt til rigtigt mange mennesker i Kolding by har Peter Ginnerskov følgende råd til deltagere, tilskuere og beboere.

”Hvis man har mulighed for det, så gå eller tag cyklen. I dagens anledning indretter vi ekstra cykelparkering på p-pladsen bag spillestedet Godset på Jens Holms Vej 5 og på en del af p-pladsen ved Ejlersvej ved Slotssøen. Hvis man kommer udefra, så kan det være en god ide at tage toget, da både start- og målområde ligger nær banegården,” siger Peter Ginnerskov og fortsætter:

”Og så håber jeg bare, at folk vil have en lille smule tålmodighed og forståelse for, at trafikken bliver lidt mere bøvlet med så mange mennesker og aktiviteter i byen.”

Du kan læse mere om det Royal Run i Kolding på www.kolding.dk/royalrun.

Mest Læste

Annonce