Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ingen kvaler for skatteyderne betalte : Borgmester fik kæmpe advokatregning betalt af skatteyderne i sag om afføring

Kommunalt

09/12/2022 11:28

Jens Asbjørn Bøgen

Når privatpersoner sagsøges for injurier, hænger de selv på advokatregningerne – medmindre det er borgmesteren i Hjørring Kommune der hives i retten.

For mange kommer det som en overraskelse, at det ikke er politiet der kører sager om injurier og æreskrænkelser. Det på trods af, at der er tale om retssager, som behandles efter regler i Straffeloven.

Årsagen er at injurie- og æreskrænkelsessager er såkaldte private påtaler, hvilket betyder at det er den erklærede krænkede, som på egen hånd skal anlægge retssagen mod den påståede krænker – hvilket kan medfører store advokatomkostninger for begge parter.

Men som Journalista.dk nu kan afslører er der dog en iøjnefaldende undtagelse til den ellers meget klare hovedregel:

Det er, hvis det er borgmesteren i Hjørring Kommune, der bliver slæbt i retten.

Det var nemlig tilfældet i en langtrukken sag anlagt af en københavnsk advokat, som mente at Arne Boelt (S), der var borgmester i Hjørring Kommune frem til det seneste kommunalvalg, havde beskyldt hende for at have smurt afføring på dørhåndtaget til hans privatbolig

Selv om socialdemokraten blev frikendt, var det alligevel skatteyderne der betalte hans advokatregninger.

Hvilket blev en bekostelig affærer, da de i runde tal måtte af med en kvart million kroner for at betale fakturaerne fremsendt af et lokalt advokatfirma.

Mest Læste

Annonce