Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Så må man holde sig: Kommune lukker halvdelen af offentlige toiletter

Kommunalt

04/04/2024 10:45

J. Bøgen

Man regner med at spare omkring en million kroner med manøvren.

Når naturen kalder, må man svare - også når man faktisk er ude i naturen.

Hvad end man er turist, friluftsmenneske eller blot dansker på tur, så er offentlige toiletter et kærkomment bekendtskab, når man er langt hjemmefra, og man er nødt til at træde af på naturens vegne.

Men i fremtiden bliver der markant længere mellem mulighederne for at gøre det, alle mennesker skal en gang imellem - i hvert fald i Thisted Kommune.

Planen er nemlig, at man vil lukke hele 18 af kommunens offentlige toiletter permanent. Oveni kommer så en vinterlukning af yderligere otte offentlige toiletter.

Det skriver TV 2 Nord.

Frygter, det vil ramme turismen

Beslutningen er en del af en spareøvelse, og kommunen regner med at få frigivet omkring en million kroner årligt ved at lukke toiletterne.

Spørgsmålet er, om det på længere sigt kan gå hen at blive en dyr beslutning. Thisted er nemlig et yndet rejsemål for turister.

"Vi bryster os af, at vi har en natur, der kan rumme turister, men hvis de ikke kan komme på toilet, når de er her, er det da pinligt," siger Thisteds byrådsmedlem fra Nye Borgerlige Brian Nielsen til TV 2 Nord.

Han frygter, at det vil føre til, at trængende danskere og turister i stedet vil begynde at bruge selve naturen som toilet.

Joachim Plaetner Kjeldsen fra Alternativet mener imidlertid ikke, der er grund til at bruge ressourcer og penge på at holde så mange offentlige toiletter kørende.

Han tror heller ikke, det kommer til at ramme kommunen på turismen. I stedet mener han, at man skal give lokalsamfund og lokale foreninger lov til selv at stå for de offentlige toiletter, hvis de vil.

Mest Læste

Annonce