Foto: Shutterstock - Hotel Marienlyst
Foto: Shutterstock - Hotel Marienlyst

Skoleinspektørernes ukendte forbrugsfest: Millionlønninger og fede ophold på luksushoteller

Kommunalt

26/02/2023

Redaktionen

Fodboldlandsholdets foretrukne luksushotel er fast kursussted for ledere af folkeskoler.

Det er formentligt de færreste der har deltaget i et forældremøde på en folkeskole med skolens leder, der har tænkt at han eller hun er blandt de højest lønnede kommunale medarbejdere – med en indtægt i samme niveau som undervisningsministeren. Men det er efterhånden tilfældet selv på mindre folkeskoler, ligesom skolelederne også gerne gør brug af særdeles iøjnefaldende hoteller, når de skal holde seminarer.

Det fortæller Journalista.dk på baggrund af aktindsigter opnået hos landets kommuner.

Det eksempelvis i den løn, som Bjergmarkskolen i Holbæk udbetaler. Her modtager skolelederen inklusiv pensionsindbetalinger fra arbejdsgiveren årlig i størrelsesordenen 1.1 millioner kroner, hvilket endda er mindre end lederen af Nr. Jernløse, Knabstrup og Undløse Skole. Her er der kun omkring 500 elever, men skolelederen aflønnes alligevel årligt med lige over 1.2 millioner kroner.

Et beløb der næsten svarer til undervisningsministerens årlige aflønning.

Samtidig kan gravermediet dokumenterer, at skolelederne også gerne går forrest, når det handler om at gøre brug af eksklusive kursusfaciliteter. Det drejer sig eksempelvis om ledere af folkeskoler i Hvidovre Kommune, som de seneste år fast har brugt omkring 150.000 kroner på kurser afholdt på Hotel Marienlyst.

Et hotel der er kendt for, at det er her at fodboldlandsholdet lader sig indkvartere, når det skal forberede sig på opgaver i ind- og udland.

Mest Læste

Annonce