Foto: News Oresund, CC BY 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/2.0>, via Wikimedia Commons
Foto: News Oresund, CC BY 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/2.0>, via Wikimedia Commons

Tidligere minister vil være borgmester

Kommunalt

04/04/2023 07:05

J. Bøgen

Han har siddet i Folketinget siden 2007.

Feltet, der drømmer om at blive borgmester i Aalborg ved kommunalvalget i 2025, er vokset.

Den tidligere socialdemokratiske minister for udviklingssamarbejde og nordisk samarbejde, Flemming Møller Mortensen, har nemlig smidt sit navn i hatten.

"Kære Aalborg – kære venner! Med dyb eftertanke melder jeg mig nu som borgmesterkandidat i Aalborg til kommunalvalget november 2025. Glædelig påskeuge," skriver han på sin facebookprofil

Dermed bliver han den tredje kandidat, der melder sig klar til at overtage hvervet som borgmester for den nordjyske by, efter den siddende borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, har meddelt, at han stopper i byrådet.

De to andre kandidater er begge nuværende byrådsmedlemmer i Aalborg. Det er nemlig Lisbeth Lauridsen (S) og formanden for den socialdemokratiske gruppe i byrået, Lasse Frimand Jensen.

Drøftelser i påskeugen

Den nuværende borgmester forlader byrådet d. 31. juli i år, og dermed kan enten Lasse Frimand Jensen eller Lisbeth Laurdisen inden sommeren er omme overtage posten som borgmester.

Flemmin Møller Mortensen må imidlertid vendte med at få muligheden til kommunalvalget i 2025, netop fordi han ikke er medlem af byrådet i Aalborg.

Derfor går han efter at blive Socialdemokratiet spidskandidat ved kommunalvalget.

Modsat de to kan Flemming Møller Mortensen ikke med det samme overtage borgmesterposten fra Thomas Kastrup-Larsen, fordi han ikke sidder i byrådet i Aalborg.

Om han bliver kørt i stilling som spidskandidat, eller om man vælger at satse på en af de to andre kandidater, bliver diskuteret internt i Socialdemokratiet i denne uge.

Uanset hvad skal der findes en ny borgmester i Aalborg, som kan sidde, i hvert fald, frem til d. 31. december 2025.

Mest Læste

Annonce