Kommune indfører mulighed for mobilbetaling

Borgerne i Hvidovre kan nu som de første i landet betale med mobilen, når de køber billetter i svømmehallen og skøjtehallen, eller når de skal købe pas eller kørekort i Borgerservice. Som den første kommune i landet tilbyder Hvidovre nemlig at betale med betalingsløsningen MobilePay.

Fremover kan du som borger i Hvidovre bruge mobilen til dine betalinger på kommunens områder. Hvidovre Kommune deltager som den første i landet i et nyt samarbejde mellem KMD, der leverer offentlige administrative it-systemer, og Danske Bank, der er gået sammen om at udbrede mobilbetaling til alle landets kommuner. Borgmester i Hvidovre, Helle Adelborg, ser frem til at kunne tilbyde borgerne en ekstra betalingsmulighed.
 

”Vi begynder med svømmehallen, skøjtehallen og fornyelse af pas og nyt kørekort i Borgerservice. Og senere skal vi have løsningen bredt ud til for eksempel biblioteker, vores Cirkusmuseum og andre relevante områder. Vi glæder os til at kunne tilbyde vores borgere en ekstra betalingsmulighed udover kontanter og kort”, siger Helle Adelborg. 

Nemmere for borgerne 
Udbredelsen af mobilbetaling til landets kommuner baserer sig på løsningen MobilePay Business fra Danske Bank, der ligner den private app MobilePay, som i dag bliver brugt af mere end 1,6 mio. danskere. I Danske Bank i Hvidovre er privatdirektør Heidi Manley Jensen glad for, at Hvidovre som den første kommune tilbyder borgerne mobilbetaling, og hun oplyser, at MobilePay i dag ligger på næsten 26.000 smartphones i Hvidovre.

”Efterhånden har mange altid deres mobil på sig. At man nu også kan bruge den som betalingsmiddel flere steder i kommunen, er en ekstra service til borgerne – og nogle vil måske opleve det som nemmere, fordi de kan lade pungen blive derhjemme”, siger Heidi Manley Jensen. Hun nævner, at MobilePay Business allerede nu kan tages i brug i danske virksomheder og offentlige institutioner – og op mod 4.000 virksomheder tilbyder allerede betaling med mobilen. Næste fase af samarbejdet mellem KMD og Danske Bank bliver skudt i gang efter nytår. Her er KMD klar med en oversigt- og betalings app, som vil kunne anvendes i enhver dansk kommune. Borgeren får via appen overblik over samtlige økonomiske udeståender med kommunen. Samtidig kan den bruges til nem og hurtig betaling via MobilePay. 

Færre manuelle arbejdsgange på rådhuset 
Tredje fase i samarbejdet er på plads inden sommer. Her lancerer KMD en løsning, som fjerner mange manuelle arbejdsgange, der er på rådhuset med at håndtere indbetalinger fra borgere, der betaler med kontanter. Løsningen sikrer blandt andet, at alle mobile betalinger via MobilePay automatisk bliver konteret de rigtige steder. Alle danske kommuner kan koble sig på udviklingsprojektet med mobile kommunale betalinger, men Hvidovre Kommune vil være den første kommune, der løbende tager de nye områder i brug.
 

Fakta: Om Hvidovre kommune og betalinger

Hvidovre kommune har over 52.000 indbyggere og et budget på 3,3 mia. kroner. Mængden af indgående borgerbetalinger i Borgerservice er på årsbasis over 10.0000. Antallet af daglige kontantindbetalinger i kommunens svømmehaller er omkring 200. Over 25.000 Hvidovre-brugere benytter MobilePay. Og 19 butikker og erhvervsdrivende i kommunen benytter MobilePay Business.
 

Fakta: Om MobilePay og betalinger

MobilePay er Danske Banks løsning for nemme mobile betalinger. Løsningen er fortsat i stærk vækst. P.t. benyttes den af omkring 1,6 mio. danskere. Forventet årlig aktivitet er p.t. 20 mio. betalinger og 6 mia. kr. i omsætning. Omkring 2000 danske virksomheder har taget erhvervsløsningen MobilePay Business i brug. Dermed kan de forskellige løsninger bruges til at sende penge mellem privatpersoner, betale varer i fysiske butikker, handle på nettet i webshops og – fremover - gennemføre kommunale betalinger.

Emneord: Mobilbetaling, Betalingsløsning
Hvidovre Kommune på DenOffentlige.dk Hvidovre Kommune
Aktivitet: Artikler: 18 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også