Kommuner er blevet dårligere til at betale regningerne

En række mindre virksomheder oplever, at de ikke får betaling til tiden, når kommunen er kunde hos dem.

Mindre erhvervsdrivende melder i stigende grad om, at kommuner er dårlige til at betale deres regninger.

En undersøgelse foretaget af a-kassen ASE blandt 1115 virksomheder viser ifølge Børsen, at 16 procent af dem oplever, at kommuner ikke betaler for udført arbejde til tiden. I 2012 lå tallet på 12 procent.

Håndværksrådet bakker op om ASE's undersøgelse, og chef for den politiske afdeling Frank Korsholm, siger, at han kender til flere sager.

- Det er jo ikke sådan, at kommunen pludselig går konkurs. Men du skal også gerne kunne arbejde for kommunerne på nogle rimelige betingelser. En af de mest rimelige betingelser er, at man får sine penge for det stykke arbejde, man har leveret, siger han til Børsen.

Kommunernes Landsforening (KL) erkender, at der er regninger, der har overskredet betalingsdatoen, men chefkonsulent i KL's økonomiske sekretariat Lars Eckeroth siger, at en "nulfejlskultur nok ikke er realistisk".

- Når vi snakker med kommunerne, så prioriterer de højt at betale til tiden. Også nogle gange at betale før tiden, fordi de ved, det har betydning for især små og mellemstore virksomheder, siger han til Børsen.

Avisen har talt med virksomheder, der har fravalgt kommuner, fordi de har oplevet at have penge ude at svømme hos dem. Andre vælger kun at løse enkelte opgaver for kommunen.

/ritzau/

 

Emneord: Kommuner, ASE
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 12.11.14 Politik
  Kommuner skal tænke kreativt om køn i nyt netværk

  Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold har startet et netværk af syv kommuner, som skal se på, hvordan de gode eksempler for ligestilling i kommunernes service til borgerne kan udbredes til resten af landet.

 • 23.10.14 Velfærd
  Få kommuner byder på egne opgaver

  Kun få kommuner og offentlige myndigheder byder selv på opgaver, de har sendt i udbud. Det viser ”Analyse af omfanget af og erfaringer med kontrolbud”, som Rådet for Offentlig-Privat Samarbejde har udarbejdet.

 • 28.05.14 Ledelse
  Stort overskud i Rødovre Kommune

  Rødovre Kommune gik ud af 2013 med et mindreforbrug på 49,5 mio.kr. Det skyldes først og fremmest, at hele organisationen har holdt igen for at undgå økonomiske sanktioner fra staten. Mindreforbruget er ikke gået ud over serviceniveauet, der er blevet fastholdt.

 • 23.05.14 Velfærd
  Synlighed om resultater skal løfte kvaliteten i sundhedsvæsenet

  Regioner, sygehuse og kommuner leverer god sundhedskvalitet til danskerne. Men nogle gør det bedre end andre. Det viser to nye rapporter, der sætter fokus på regioner og kommuners resultater på sundhedsområdet.

 • 29.11.13 Velfærd
  Kommunerne er godt i gang med forebyggelsespakkerne

  En kortlægning af, hvor langt kommunerne er kommet med at indføre Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker, viser, at kommunerne vurderer forebyggelsespakkerne positivt, og at de er kommet godt i gang med arbejdet.