Kommuner glemmer demensboliger

Antallet af demensegnede plejeboliger i de danske kommuner har ikke rykket sig de seneste to år. Kun 6.000 ud af 46.000 plejeboliger er demensegnede på trods af, at to tredjedele af beboerne på et plejecenter er ramt af en grad af demens.

Det viser en ny analyse fra Ældre Sagen. I 2013 viste en rapport fra Rigshospitalet nøjagtig samme tal.

Alzheimerforeningens direktør, Nis Peter Nissen, siger til Magasinet Pleje:
- Man kan ærgre sig over, at tallet ikke har rykket sig, men det kommer ikke bag på mig, at det står stille. Jeg er bange for, at man i kommunerne ikke helt har forstået, hvad en demenssygdom er, siger Nis Peter Nissen.
 

Antallet af demensramte bliver kun højere for hvert år der går, og alligevel ser det ikke ud til, at planlægningen følger trop, mener Nis Peter Nissen.
- Det er en kæmpe udfordring, da antallet af demensramte i landets plejeboliger ligger et sted mellem 60-80 procent, siger han.


Ældre Sagens chefkonsulent Margrethe Kähler, der står bag analysen, siger til Magasinet Pleje, at man ikke nødvendigvis søger nye byggerier. De eksisterende plejeboliger kan let gøres mere demensvenlige.

 

- Jeg har f.eks. besøgt et plejehjem, hvor Fru Jensens dør er rød, hendes betræk på stolen i spisestuen er rød, hendes kop er rød ... Der skal så lidt til, man kan jo starte med en bøtte maling. Kom nu i gang!, opfordrer Margrethe Kähler. 
 

I følge KL's chefkonsulent Karen Marie Myrndorf ser KL positivt på muligheden for gennem satspuljemidlerne at kunne udvikle nye boligformer, der kan tilgodese de dementes særlige behov og problemer nu og i fremtiden.

Emneord: Demens, Ældre, Ældresagen, Alzheimerforeningen, Plejeboliger
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også