Kommuner kaster penge efter hullede veje

Adskillige kommuner har skruet op for budgetterne til vejvedligeholdelse i 2014.

De danske veje er hullede, og der skal flere penge til, hvis ikke den danske asfalt skal forfalde yderligere til gene og fare for trafikanterne.

Det budskab ser ud til at være nået frem til kommunalpolitikerne, som flere steder i landet har skruet op for vejvedligeholdelsen i budgetterne for 2014.

En rundspørge, som Ritzau har foretaget blandt landets kommunaldirektører, viser, at 20 ud af 42 deltagende kommuner har afsat flere penge til vejvedligeholdelse i det kommende år.

Og det glæder sekretariatschef i interesseorganisationen Dansk Vejforening, Søren Bülow.

- Det tyder på, at flere kommuner har indset, at der er en udfordring, og at der er noget, som skal indhentes, konstaterer han.

Foreningens seneste vurdering anslår, at der er et vedligeholdelsesefterslæb på de danske veje på 20 milliarder kroner. Og skal det hentes, så kræver det ikke kun flere penge nu og her, påpeger Søren Bülow.

- Spørgsmålet er, om man har en plan for, hvordan man på langt sigt får mest vejvedligeholdelse for pengene, eller om man bare lapper der, hvor det gør mest ondt. Det løser ikke det langsigtede problem, pointerer han.

Lektor og trafikforsker Lars Bolet fra Aalborg Universitet er forsigtig med at løfte armene for højt ved udsigten til forhøjede budgetter.

- Nu er jeg jo en gammel skeptiker, så jeg vil gerne se det her realiseret over nogle år først, siger han.

Trafikforskeren mener, at pengene skal ses i lyset af næste måneds kommunalvalg.

- Når man kigger på budgetterne over en årrække, kan man pege ud, hvornår der er valg. Man er modig, hvis man som politiker sætter vejvedligeholdelsen ned i et valgår, påpeger Lars Bolet.

/ritzau/

Emneord: Vejvedligeholdelse, Søren Bülow, Lars Bolet, Trafik
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 15.09.14 Politik
  Kommunen går foran i kampen mod trafikulykker

  Samtidig med en landsdækkende kampagne mod uopmærksomhed i trafikken, vil Ringkøbing-Skjern Kommune gå foran og gennemføre en kampagne overfor de ansatte, så de bliver gode rollemodeller i trafikken.

 • 11.06.14 Infrastruktur
  Billige delebiler kobles til buslinje 350S

  Får man færre trafikpropper og bilkøer, hvis man kombinerer delebiler med kollektiv transport? Dét vil Region Hovedstaden finde ud af i et nyt projekt. Langs buslinje 350S bliver der nu placeret delebiler, som passagererne kan booke og bruge med rabat

 • 13.03.14 Infrastruktur
  Millioner til forbedring af lokal trafiksikkerhed

  Der sættes nu ind på udvalgte steder over hele landet for at bekæmpe ”sorte pletter” i trafikken. Samlet afsættes 66,2 millioner til f.eks. forbedring af rundkørsler, krydsombygninger og tiltag, der øger trafiksikkerheden på udsatte steder.

 • 13.12.12 Infrastruktur
  Ny cykelparkering til pendlere

  Nye cykelbokse giver bilpendlere og brugere af kollektiv transport bedre mulighed for at kombinere deres daglige pendling med cyklen.

 • 21.06.13 Infrastruktur
  Borgerne kan invitere politikerne til møde om kommuneplan

  Når Forslag til Kommuneplan 2013 skal i høring til efteråret, kommer det aktive medborgerskab til at spille en afgørende rolle. Alle i Haderslev Kommune – både borgere, foreninger, interesseorganisationer eller måske virksomheder kan invitere politikerne og kommunen til møder, hvor formålet er at diskutere Forslag til Kommuneplan 2013 eller lige præcis de dele af forslaget, der måtte have særlig interesse.