Ældre bliver mere digitale

Velfærd

23/01/2013 10:33

Det er ikke kun de unge, som er med på noderne, når det gælder digital kommunikation med det offentlige. De ældre borgere i Aalborg Kommune vil også være med.

Det er én af konklusionerne på det digitaliserings-projekt, kommunen har gennemført det seneste år. Projektet er blevet til i samarbejde med Aalborg Kommune, Ældre Sagen, Ældrerådet, Aalborg Bibliotekernes IT caféer, Seniorsurf og meget mere. Nu sætter Ældre- og Handicapforvaltningen og bibliotekerne turbo på de ældres digitalisering.

”Vi kan mærke en stor interesse blandt de ældre for at blive digitale. Især på vores aktivitetscentre, hvor vi har computere og frivillige IT undervisere, der hjælper de ældre med at søge pension eller skifte læge”, siger rådmand Tina French Nielsen. Hun fortsætter: ”For at hjælpe de ældre, som stadigvæk er lidt usikre, indleder vi nu et tæt samarbejde med biblioteket, som gerne vil bringe viden og erfaring ud til de borgere, som ikke kommer hos dem”.

Aalborg Bibliotekerne har mere end fordoblet antallet af arrangementer om brug af computer og digitale services. Derudover har de oprettet to ugentlige IT-caféer på Hovedbiblioteket, hvor de hjælper med alverdens IT-relaterede spørgsmål i hyggelige, uformelle rammer.

”Det er bibliotekernes vigtigste opgave at stille viden, læring og kulturelle oplevelser til rådighed for Aalborgs borgere. Også for de, der ikke selv kan komme på bibliotekerne”, fortæller mediechef Kirsten Boelt fra Aalborg Bibliotekerne. ”Samarbejdet om ”SeniorDigital, biblioteket som medspiller” er en oplagt mulighed for at få vores tilbud og viden ud til de borgere, der ikke kommer hos os”, slutter hun.

Obligatorisk selvbetjening
1. december 2012 blev det obligatorisk at benytte selvbetjening i en række tilfælde, blandt andet ved flytning, lægeskift og skatteændringer.

”Vi vil fjerne den frygt og utryghed, teknologien afføder”, fortæller IT-koordinator Torben Fløjgaard Jakobsen fra Aalborg Bibliotekerne. ”Det er faktisk rigtig sjovt at kunne tjekke sin e-journal, skrive e-mails til børnebørn og venner og ordne sine banksager hjemme i stuen. Især når det regner og blæser udenfor. Vi ved godt, det er svært, men vi ved også, at øvelse gør mester!”.

Stor interesse for digitalisering
Onsdag den 23. januar kl. 12.00 er der informationsmøde for de frivillige IT-instruktører om Ældre- og Handicapforvaltningens fremtidige samarbejde med biblioteket. Der har været en overvældende interesse - flere end 80 er allerede tilmeldt.
Mødet afholdes hos Ældre- og Handicapforvaltningen, Borgergade 39 i Gandrup. 

Mest Læste

Annonce