Flotte resultater hos Jobcenter Aalborg

Ledelse

29/5/13 9:25

Arbejdsmarkedsstyrelsen udarbejder hvert år en såkaldt resultatrevision, der er en opgørelse af årets resultater i jobcentrene, som sammenlignes med resultaterne for sammenlignelige jobcentre. Jobcenter Aalborg sammenlignes med jobcentre i Albertslund, Brøndby, Fredericia, København, Odense, Svendborg og Århus/Samsø.

Jobcenter Aalborg har netop præsenteret resultaterne af indsatsen for 2012. Hvis resultaterne i Aalborg lå på niveau med de sammenlignelige jobcentre, ville det betyde, at der ville være 1.007 flere fuldtidspersoner på en offentlig forsørgelsesydelse i Aalborg Kommune end tilfældet er i dag. Selvom der fortsat er udfordringer i forhold til beskæftigelsesindsatsen, viser resultatrevisionen imidlertid, at Jobcenter Aalborg på mange områder klarer sig rigtig godt. Jobcenter Aalborg har i 2012 således opnået en besparelse på 95,6 mio. kr., og sammenlignet med 2011 er der brugt 29,1 mio. kr. færre på offentlig forsørgelse.

Der har i 2012 været en relativ god udvikling for alle ydelsesgrupper bortset fra revalidering, fleksjob og førtidspension.

Beskæftigelsesudvalget i Aalborg Kommune ser dog ikke negativt på denne udvikling, da det eksempelvis kan have en positiv beskæftigelsesmæssig effekt at gennemføre et revalideringsforløb. Tilsvarende er det også Beskæftigelsesudvalgets vurdering, at fleksjob er et godt redskab for borgere med nedsat arbejdsevne. Endelig er det fortsat således, at færre borgere i Aalborg Kommune er på førtidspension i forhold til de sammenlignelige jobcentre.

Andelen af borgere på offentlig forsørgelse er i Aalborg faldet fra 17,53 % til 17,47 %, mens den for de sammenlignelige jobcentre i 2012 er steget til 18,20 %, hvilket er en stigning på 0,10 %. Dette fald tilkendegiver, at det i 2012 er lykkedes at reducere andelen af borgere på offentlig forsørgelse på trods af, at der endnu ikke er kommet rigtig gang i økonomien. Det viser, at det på mange områder går den rigtige vej i Aalborg Kommune.

Resultatrevisionen viser dog også, at der i Aalborg fortsat er udfordringer i forhold til langtidsledighed og indsatsen for unge under 30 år. Disse områder vil, sammen med implementeringen af førtidspensionsreformen og den netop vedtagne kontanthjælpsreform, være store fokuspunkter fremadrettet for Jobcenter Aalborg. Målsætningen i beskæftigelsesplanen for 2014 vil således tage afsæt i jobcentrets resultatrevision for 2012.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.