Loftslifte på plejehjem

Velfærd

01/2/13 10:59

Store ambitioner giver store gevinster. Sådan lyder det i Ældre- og Handicapforvaltningen, hvor rådmand Tina French Nielsen fredag 1. februar 2013 underskriver en kontrakt med en privat leverandør på loftslifte til alle kommunens plejehjem.

Aftalen giver borgerne en bedre service, og medarbejderne sparer tid og undgår tunge løft og fysisk nedslidning.

”Med kontrakten giver vi i bogstaveligste forstand servicen til vores borgere et løft”, siger Tina French Nielsen. Hun fortæller: ”Erfaringerne fra fastmonterede loftslifte på udvalgte plejehjem har været så gode, at vi nu går ”all in” og køber lifte til alle forvaltningens plejehjem”.

Liftene giver borgerne hurtigere og bedre hjælp, fordi det er muligt at foretage forflytninger med kun én medarbejder. ”Det kan eksempelvis være i forbindelse med at komme ud af sengen om morgenen”, forklarer Tina French Nielsen.

Tidligere skulle der to medarbejdere til at hjælpe en borger ud af sengen. Men med en loftslift kan der i 3 ud af 4 tilfælde nøjes med at være én medarbejder om opgaven. De ældre har udvist stor tilfredshed med teknologien og føler sig trygge. Samtidig oplever medarbejderne en forbedring af arbejdsmiljøet.

I alt 1.700 boliger på kommunens 46 plejehjem får installeret skinner i loftet til liftene. Derudover er der købt 400 motorer til liftene, som kan flyttes mellem boligerne efter behov. Desuden indgår der i projektet 400 elektriske højdeindstillelige toiletstole. Et stort og meget ambitiøst projekt. Den forventede besparelse er på 5 millioner kroner om året. Men som Tina French Nielsen siger: ”Selve værdien for borgerne og arbejdsmiljøet er langt højere - og en stor sidegevinst for forvaltningen”.

De store menneskelige og økonomiske gevinster har inspireret forvaltningen til at undersøge muligheden for også at indføre mobile loftslifte i borgernes private hjem.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.