Loftslifte på plejehjem

Velfærd

01/02/2013 11:59

Store ambitioner giver store gevinster. Sådan lyder det i Ældre- og Handicapforvaltningen, hvor rådmand Tina French Nielsen fredag 1. februar 2013 underskriver en kontrakt med en privat leverandør på loftslifte til alle kommunens plejehjem.

Aftalen giver borgerne en bedre service, og medarbejderne sparer tid og undgår tunge løft og fysisk nedslidning.

”Med kontrakten giver vi i bogstaveligste forstand servicen til vores borgere et løft”, siger Tina French Nielsen. Hun fortæller: ”Erfaringerne fra fastmonterede loftslifte på udvalgte plejehjem har været så gode, at vi nu går ”all in” og køber lifte til alle forvaltningens plejehjem”.

Liftene giver borgerne hurtigere og bedre hjælp, fordi det er muligt at foretage forflytninger med kun én medarbejder. ”Det kan eksempelvis være i forbindelse med at komme ud af sengen om morgenen”, forklarer Tina French Nielsen.

Tidligere skulle der to medarbejdere til at hjælpe en borger ud af sengen. Men med en loftslift kan der i 3 ud af 4 tilfælde nøjes med at være én medarbejder om opgaven. De ældre har udvist stor tilfredshed med teknologien og føler sig trygge. Samtidig oplever medarbejderne en forbedring af arbejdsmiljøet.

I alt 1.700 boliger på kommunens 46 plejehjem får installeret skinner i loftet til liftene. Derudover er der købt 400 motorer til liftene, som kan flyttes mellem boligerne efter behov. Desuden indgår der i projektet 400 elektriske højdeindstillelige toiletstole. Et stort og meget ambitiøst projekt. Den forventede besparelse er på 5 millioner kroner om året. Men som Tina French Nielsen siger: ”Selve værdien for borgerne og arbejdsmiljøet er langt højere - og en stor sidegevinst for forvaltningen”.

De store menneskelige og økonomiske gevinster har inspireret forvaltningen til at undersøge muligheden for også at indføre mobile loftslifte i borgernes private hjem.

Mest Læste

Annonce