Ny energikoncern på vej i Aalborg

Bæredygtighed

21/10/2015 09:58

Nick Allentoft

Nordjyllandsværket er kommet et skridt nærmere til at blive en del af Aalborg Kommune.

Kommunen har netop modtaget en fusionsgodkendelse og danner på baggrund heraf en ny energikoncern med en række energiselskaber. Overtagelsen af værket skal sikre, at varmeproduktionen i Aalborg går en fossilfri fremtid i møde. 

Som ny ejere af Nordjyllandsværket er det vigtigt for Aalborg Kommune at være tilstrækkelig forberedt inden selve overtagelsen, som finder sted 1. januar 2016. 

”Vi har nu modtaget en fusionsgodkendelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som betyder, at vi for alvor kan trække i arbejdstøjet. En række juridiske bindinger i forbindelse med købet af Nordjyllandsværket har sat barrierer for, at vi har kunnet arbejde sammen og planlægge de fysiske forhold i sammenlægningen. Men de er nu ryddet af bordet”, forklarer rådmand for Miljø- og Energiforvaltningen, Lasse P.N. Olsen. 
 

Ny energikoncern i Aalborg Kommune

Med overtagelsen af Nordjyllandsværket er det nødvendigt at etablere en ny energikoncern, hvor Holdingselskabet varetager ejerskabet af en række nye energiselskaber. Energikoncernen kommer til at indeholde selskaberne – Nordjyllandsværket A/S, Aalborg Varme A/S, Aalborg Decentrale Værker A/S og Aalborg Energicenter A/S.

”Fundamentet for energistrukturen i Aalborg Kommune ligger nu fast, og vi kan begynde at kigge på, hvordan varmeproduktionen i kommunen i fremtiden bliver fossilfri. Vi sigter mod at foretage den første grønne investering på Nordjyllandsværket allerede i 2016”, fortæller rådmand Lasse P.N. Olsen.

Mest Læste

Annonce