Plejehjemsbeboere i takt med lokalsamfundet

Velfærd

22/8/12 9:49

Beboerne på Aalborg Kommunes plejehjem skal ikke isoleres i deres hjem. 18 medarbejdere fra Ældre- og Handicapforvaltningen deltager i et projekt med aktiviteter, der fremmer beboernes deltagelse i nærmiljøet.

Plejehjemsbeboerens trivsel er tæt knyttet til, hvordan vedkommende opfatter og opfattes af det omgivende samfund. Hvis beboeren føler sig isoleret, kan det betyde et tab af mening med ensomhed, kedsomhed, eller endda livstræthed.

Partnere

De 18 medarbejdere, der kommer fra 5 forskellige plejehjem, vil arbejde på at komme i kontakt med partnere fra nærmiljøet, og sammen med disse iværksætte aktiviteter, som både beriger plejehjemsbeboeren og som på samme tid beriger lokalsamfundet. Med andre ord en win-win situation.

Det kan for eksempel være i fortælleværkstedet sammen med 4. klassen fra den lokale skole, hvor et langt livs erfaringer kombineres med barnets naturlige fascination af, hvordan det var engang og det at stille spørgsmål. Det kan også være noget helt andet.

Metodik

For at sikre, at projektet ikke kun bliver en enlig svale, vil der ved projektperiodens udløb samles op på deltagernes erfaringer, så de efter en systematisk bearbejdning kan deles med andre, som arbejder med lignende projekter.

Projektet, der i første omgang løber over 5 måneder, bliver finansieret af midler fra Social- og Integrationsministeriet under puljen ”Et aktivt ældreliv – Udmøntning af EU´s år for aktiv aldring - § 15.75.30.93 – EU Ældre”.
Kontakt

Vil du vide mere kontakt Bent Sørensen
Projektmedarbejder, Sekretariat Nord
Tlf. 9931 1475, email: [email protected]
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.