Aarhus har nu fået ny borgmester

10/08/2011 20:42

Niels Buch Johannsen

På byrådsmødet i dag, onsdag 10. august 2011, er Jacob Bundsgaard officielt blevet valgt til ny borgmester i Aarhus. Jacob Bundsgaard afløser dermed borgmester Nicolai Wammen, der har valgt at fratræde, da han søger valg til Folketinget.

Jacob Bundsgaard sagde blandt andet følgende i sin tiltrædelsestale i Aarhus Byråd:

”Det går godt i Aarhus – byggekranerne står skulder ved skulder, byen er under omdannelse, vi ser udvikling overalt – der er mange positive historier at skrive om Aarhus netop nu.

Men vi skal ikke male et skønmaleri, for vi står som by og byråd også over for en række store udfordringer nu og i de kommende år.

Den offentlige økonomi er under pres, der er konstant uro på finansmarkederne – og økonomisk krise er ikke kun en realitet i Aarhus og Danmark, men i det meste af verden.

Vi ved at i en globaliseret virkelighed kan en sommerfugls vingeslag i Kina få alvorlige konsekvenser i Aarhus. Derfor skal vi som bysamfund og byråd hele tiden forstå at give vores bidrag til, at vores erhvervsliv og vores uddannelses-institutioner kan fastholde deres styrke og kreativitet – så de sammen kan danne grundlaget for en førende europæisk viden- og uddannelsesby.

Samtidig må vi i de kommende år arbejde målrettet på at modernisere den offentlige service og dermed rammerne for det velfærdssamfund, vi ønsker.”

Jacob Bundsgaard, 35 år, er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet, har arbejdet som analytiker og har siden 2002 været medlem af Aarhus Byråd. Han har siden 2009 været rådmand for Kultur og Borgerservice – og siden 2010 rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune. Han er gift og har tre børn.

Mest Læste

Annonce