Aarhus hilser folkeskolereform velkommen

04/12/12 12:36

Niels Buch Johannsen

Regeringen fremlægger i dag sit forslag til en reform af folkeskolen. I Aarhus hilser borgmester Jacob Bundsgaard og rådmand Kristian Würtz reformtankerne velkomne.

Borgmester Jacob Bundsgaard siger:
”Folkeskolen har brug for et kvalitetsløft, og det leverer regeringen. Vi skal have modet til at tænke nyt, bryde vanetænkning og turde reformere, også i en tid, hvor ressourcerne er knappe. Med forslaget til folkeskolereform skaber regeringen muligheder for at løfte alle elever i folkeskolen og forbedre fremtidsmulighederne for kommende generationer.”

Rådmand Kristian Würtz, Børn og Unge, hæfter sig ved, at forslaget til folkeskolereform vil øge mulighederne for at få unge i uddannelse.
”En mere alsidig og varieret skoledag med vekselvirkning mellem læring, leg og aktiviteter vil være til gavn for alle elever, så de kan blive så dygtige, som de kan. Mere dansk og mere matematik vil løfte fagligheden, ikke mindst for den femtedel af eleverne, som i dag forlader skolen uden tilstrækkelige kompetencer til at klare en ungdomsuddannelse,” siger Kristian Würtz og tilføjer:

”Reformen bygger videre på de spor, vi allerede har lagt i Aarhus. Men den vil også betyde forandringer for elever, medarbejdere og forældre. Det er derfor afgørende, at vi lokalt og i fællesskab kan finde løsninger, som kan bidrage til at føre reformens intentioner ud i livet. Derfor har jeg allerede i morgen indkaldt lærere og skoleledere, så vi kan drøfte regeringens udspil. På samme måde vil vi invitere andre faglige organisation, forældre- og elevorganisationer samt andre aktører i folkeskolen, så vi sammen kan drøfte de nye muligheder,” siger Kristian Würtz.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.