Claus Antony Bang Andersen får Aarhus Kommunes Handicappris

04/12/12 11:25

Niels Buch Johannsen

Ved et arrangement på Aarhus Rådhus i dag blev Claus Antony Bang Andersen hædret med Aarhus Kommunes Handicappris 2012. Ved prisoverrækkelsen forklarede borgmester Jacob Bundsgaard, at Claus Antony Bang Andersen bl.a. blev tildelt prisen for sit store engagement med at sætte fokus på sindslidendes vilkår.

Et panel bestående af repræsentanter fra DH, LO, kulturlivet og Han-dicaprådet valgte Claus Antony Bang Andersen ud af to nominerede kandidater fra et større felt.

Claus Antony Bang Andersen har i en årrække arbejdet for at sætte fokus på sindslidendes vilkår I 1997 oprettede han sindnet.dk, hvor de sindslidende, som har for stor angst for at komme ud i virkeligheden, komme i kontakt med hinanden.

Borgmester Jacob Bundsgaard:

”Claus Antony Bang Andersen har gjort en fantastisk indsats for en anonym gruppe og vist, hvordan nettet kan bruges som en god start på kommunikation mellem sindslidende. Det er i mine øjne et levende bevis på, at alle borgere i Aarhus kan gøre en forskel – og at Aarhus er en by for alle”.

Formand for Handicaprådet Tatiana Hjorth Sørensen udtaler:

”Claus Antony Bang Andersen fortjener et ekstra skulderklap, fordi han har gennem sit forum ”Sindnet.dk”, har skabt mulighed for at sindslidende kan komme i kontakt med hinanden og dermed undgå isolation.”

Fakta om Handicapprisen

  • Det er 2. gang prisen uddeles.
  • Handicapprisen uddeles af Aarhus Kommune. Den uddeles i anledning af FN’s internationale handicapdag. Den internationale markering af dagen har som formål at fremme forståelsen for vilkårene for menne-sker med handicap og at mobilisere støtte til personer med handicaps værdighed, rettigheder og velfærd.
  • Prisen kan gives til en eller flere personer eller en virksomhed, der er bosiddende i Aarhus Kommune. For at komme i betragtning til handi-capprisen skal initiativet og/eller indsatsen være noget særligt – gerne nytænkende og alternativt.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.