Flere boliger til socialt udsatte

12/10/12 9:03

Niels Buch Johannsen

Aarhus får et mødrekollegium for unge, sårbare mødre. Det vedtog byrådet onsdag. Kollegiet er blot det seneste i en lang række af boligprojekter, der skal imødegå det stigende behov for boliger på det sociale område. I de kommende år vil både udsatte børnefamilier, hjemløse og mennesker med handicap og psykisk sygdom få flere, nye boligtilbud.

Aarhus Byråd gav onsdag grønt lys for, at Socialforvaltningen kan etablere et mødrekollegium for unge, sårbare mødre, der har behov for socialfaglig støtte og vejledning i forhold til deres barn og uddan- nelse. Kollegiet vil blive tilknyttet et nyt, alment ungdomsboligbyggeri i Hasle, så mødrene kan indgå i et ressourcestærkt fællesskab.

Samme inklusionstanke gør sig gældende for Storbylandsbyen, der blev vedtaget af byrådet i september. Storbylandsbyen, der vil bestå af 40 nye boliger i Tilst, skal både rumme hjemløse og ressourceper- soner, som anvises bolig gennem boligforeningen på almindelige vil- kår.

Mødrekollegiet og Storbylandsbyen, som begge etableres i et samar- bejde med Østjysk Boligadministration, er de to seneste skud på stammen, når det gælder flere, nye boliger til socialt udsatte. Råd- mand for Sociale Forhold og Beskæftigelse Hans Halvorsen fremhæver den høje byggeaktivitet på det sociale område i de kommende år.

”Hjemløse, akut boligsøgende, psykisk syge og handicappede. I alle grupper oplever vi et voldsomt behov for en bolig, og efterspørgslen er stigende. Det skal vi imødegå, for vi kan ikke være bekendt, at sår- bare mennesker ikke har en god og tryg bolig. Derfor er vi i fuldtsving med at bygge og ombygge mange steder i byen, og det arbejde vil stå på i de næste mange år,” siger Hans Halvorsen.

Socialforvaltningen er i gang med at overtage omkring 100 tomme ældreboliger fra Sundhed og Omsorg. Boligerne vil blive ombygget til specialboliger, blandt andet til handicappede, som et led i at afvikle ventelisten på voksenhandicapområdet. Desuden vil Socialforvaltnin- gen bygge nye handicapboliger.

”De boligsøgende på handicapområdet vil være i fokus i de kommende år, men vi stopper ikke der. Socialforvaltningen er ved at indrette skæve boliger til hjemløse og boformspladser til unge udviklings- hæmmede. Desuden er vi i løbende dialog med boligforeningerne for at få flere, egnede boliger til de akutte boligsøgende og startboliger for unge. Bygningsområdet er præget af høj aktivitet, og jeg har en forventning om, at vi vil se endnu flere boligprojekter på det sociale område i de kommende år,” siger Hans Halvorsen.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.