Internationale eksperter til topmøde i Aarhus om radikalisering og ekstremisme

Politik

05/04/2017 12:47

Nick Allentoft

Den såkaldte Aarhus-model er blevet verdenskendt, og der er stor interesse for at deltage i konference om antiradikalisering. Det er anden gang Aarhus er vært for konferencen.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

De tre dage i maj vil samle op mod 500 deltagere. Dagene forener Strong Cities Networks årlige globale topmøde med konferencen ”Building Resilience to Radicalisation and Violent Extremism II”, som blev holdt i Aarhus første gang i november 2015.   Interessen for den såkaldte Aarhus-model – Aarhus’ tilgang til at forebygge radikalisering og ekstremisme – er fortsat markant. Alene i foråret har Aarhus haft besøg af delegationer fra Canada, Indonesien, Frankrig, USA og Schweiz, ligesom blandt andet kinesisk og fransk tv har besøgt indsatsen.

Fortsatte terrorangreb og trusler mod tryghed, sikkerhed og stabilitet i udlandet såvel som i Danmark er med til at bekræfte konferencens formål: At dele viden og erfaringer om radikalisering og voldelig ekstremisme, der i sin natur er både lokal, grænseoverskridende og i visse tilfælde farlig. Konferencen præsenterer en række førende internationale og centrale aktører og forskere inden for antiradikalisering.

”Den store interesse for topmødet i Aarhus viser, at radikalisering og voldelig ekstremisme er højt på dagsordenen verden over og at Danmark og Aarhus spiller en vigtig rolle. Vi kan og skal lære af hinanden, så forskellige lande, byer og politikredse kan udvikle robuste indsatser,” siger borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard.   I Aarhus er kampen mod radikalisering og voldelig ekstremisme tværfagligt forankret i en fælles indsats mellem politi og kommune. Hos Østjyllands Politi siger politidirektør Helle Kyndesen:   ”Vi glæder os rigtig meget til at være en del af konferencen. Den fælles tværfaglige indsats fra kommune, politi og en lang række interessenter er afgørende i arbejdet med at forebygge radikalisering og ekstremisme. Konferencen er både med til at sikre fokus på dette vigtige område og ikke mindst med til at dele viden og erfaringer, så vi kan udvikle og udbygge indsatsen,” siger Helle Kyndesen.

Bünyamin Simsek, rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune, siger:

Radikalisering og voldelig ekstremisme er lokale, men også grænseoverskridende udfordringer, som vi skal modarbejde i fællesskab. Problemerne er aktuelle i rigtig mange byer og lande verden over, og ingen har endnu fundet det enkle svar på en komplicerede problemer, men vi har meget at lære af hinanden,” siger Bünyamin Simsek.   Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Thomas Medom, siger: ”Hvis vi skal vinde kampen mod radikalisering og ekstremisme er det afgørende, at vi hele tiden deler viden og lærer af hinandens erfaringer. Det gælder selvfølgelig lokalt mellem kommunerne, men er mindst lige så relevant mellem forskellige lande, kontinenter og kulturer. Derfor er det meget positivt, at Aarhus endnu en gang kan være centrum for en international konference, der sætter fokus på det vigtige forebyggende arbejde og på den vidensdeling, som kan være med til at forbedre indsatsen overalt,” siger Thomas Medom.   Ved den seneste konference i november 2015 var der 350 deltagere fra flere end 30 forskellige lande.   Læs mere om konferencen her.

Mest Læste

Annonce

10/12/2024

På blot 2 minutter fandt jeg den billigste bilforsikring til min nye bil, og der var mange penge at spare.