Læs din plejejournal på nettet

06/02/2012 02:15

Niels Buch Johannsen

Aarhus giver som en af de første kommuner i landet borgerne mulighed for at læse deres plejejournal på nettet. I samarbejde med den offentlige internetportal www.borger.dk åbner Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune nu op for, at byens borgere kan se deres egen plejejournal på nettet.

Plejejournalen indeholder alle de oplysninger, som personalet i Sundhed og Omsorg har om de borgere, de har kontakt med.

Borgere, der modtager hjemmehjælp eller andre ydelser fra Sundhed og Omsorg, kan se deres plejejournal med deres NEM ID eller digitale signatur. I plejejournalen finder de nogle af de centrale oplysninger om sig selv, som Sundhed og Omsorg har brug for i arbejdet.

Borgerne kan her blandt andet se, hvilke aftaler der er indgået, hvilken hjælp der er bevilget og hvor ofte hjælpen kommer.

- Vi har som den første kommune i landet valgt at lægge alle de oplysninger frem, som vi har på borgerne via borger.dk, sådan at de kan se det samme som personalet, siger rådmanden for Sundhed og Omsorg Dorthe Laustsen om det nye initiativ.

– Når vi åbner plejejournalerne for borgerne viser vi, at vi mener det alvorligt, når vi taler om åbenhed, og om at det er borgerne, der har magten over deres egen tilværelse.

- Dette er første version af borgeradgangen. Den omfatter endnu ikke alle oplysninger i plejejournalen, men vores mål er i den nærmeste fremtid at kunne give adgang til samtlige oplysninger, siger sundheds- og omsorgsrådmanden.

Den plejejournal, der bliver tilgængelig på borger.dk er bygget op, så den svarer til personalets behov. Den kan derfor være lidt vanskelig at finde ud af for almindelige borgere. Der arbejdes på at gøre den mere brugervenlig i fremtidige versioner.

Borgere, der har en plejeaftale med Aarhus Kommune kan se deres plejejournal ved at gå på nettet på siden www.borger.dk . Vælge Aarhus Kommune og logge ind med Nem ID.

De kan her læse om aftaler og kontaktpersoner ved at klikke på fanebladene: ”Din Plejejournal”, ”Dine Aftaler” og ”Ydelesesoversigt”.

Mest Læste

Annonce