Seniorforløb giver mod på at arbejde videre

13/4/11 11:31

Niels Buch Johannsen

Blot to dage på inspirationsforløb giver seniorer i Aarhus Kommune mod på at blive i jobbet lidt længere, blive aktive som frivillige eller ændre sundhedsvaner. Det er erfaringen fra Seniorstyrkens inspirationsforløb i Beskæftigelsesforvaltningen i Aarhus Kommune. Knap 100 seniorer i alderen 55-67 år har gennemgået to dage med inspiration til, hvordan man planlægger sin individuelle senkarriere.


Efter fem forløb med ca. 20 deltagere pr. gang er tilfredsheden med forløbene stor.

• 38 % angiver at de vil blive længere tid på jobbet
• 44 % angiver at de vil være aktive inden for frivilligt arbejde
• 52 % angiver at de vil bruge mere tid på at styrke deres netværk
• 38 % angiver at de vil ændre deres sundhedsvaner til det bedre

”Alt for mange seniorer opdager for sent - efter sidste dag på jobbet - at det er alt for nemt som pensionist at glide ud som tilskuer på sidelinjen. Også selv om man har masser af lyst og kræfter til fortsat at være med i kampen. Inspi-rationsforløbet Seniorstyrken bidrager til, at flere seniorer i god tid begynder at planlægge, hvad deres egen individuelle senkarriere i de næste 20-30 år skal dreje sig om,” siger seniorkonsulent i Aarhus Kommunes Beskæftigelses-forvaltning Poul-Erik Tindbæk.

Seniorkonsulenten konkluderer, at resultaterne fra inspirationsforløbet Senior-styrken viser, at inspiration og vejledning er ét af svarene på den demografiske udfordring på det fremtidige arbejdsmarked med færre unge og behovet for, at flere ældre bliver længere tid i jobbet.

En af deltagerne i Seniorstyrkens inspirationsforløb sagde efter forløbet:

”De her dage har lagt mindst fem år til mit arbejdsliv.”

Læs mere her
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.