Skolestartere skal tale dansk som jævnaldrende

10/4/12 7:40

Niels Buch Johannsen

Alt for mange børn taler ikke et alderssvarende dansk, når de begynder i skole. Men sprogindsatsen i dagtilbuddene hjælper, viser nye tal, og derfor foreslår rådmand Kristian Würtz en styrket indsats målrettet de mindste.

Alle børn skal kunne tale et alderssvarende dansk, når de begynder i skole. Derfor beder rådmand Kristian Würtz nu om byrådets opbakning til at investere 15 millioner kroner af Børn og Unges opsparing i en skærpet indsats i vuggestuer, dagpleje, hos sprogvejledere og i et styrket samarbejde med forældrene.

I dag er det næsten tre ud af fire sprogscreenede børn skolestartere, som ikke har tilstrækkelige dansk-færdigheder, og det er ikke tilfredsstillende, siger Kristian Würtz, der peger på, at udfordringen allerede kan ses, når børnene begynder i børnehaven.

”Børnenes dansk er ganske enkelt for dårligt, når de begynder i børnehaven. Praktisk talt alle de tosprogede børn – og mere end hver tiende med dansk som modersmål – vi sprogvurderer som treårige, har ikke et alderssvarende dansk. De får så heldigvis et gevaldigt løft i børnehaven. Men det betyder, at vi er nødt til at sætte målrettet ind i vuggestuer og dagplejen og vi skal have styrket samarbejdet med forældrene. Deres indsats er selvfølgelig meget afgørende,” siger Kristian Würtz.

Læs SFI-rapport

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.