Folkeskolerne i Favrskov Kommune byder velkommen med engelsk i 2. klasse

Velfærd

16/8/13 8:06

Freja Eriksen

Eleverne har lige taget hul på et nyt skoleår, og for første gang står der engelsk på skemaet i 2. klasse på alle folkeskolerne i Favrskov Kommune.

Med debuten til engelsk i 2. klasse tager Favrskov Kommune forskud på den nye folkeskolereform.  Borgmester Nils Borring er tilfreds med, at byrådet allerede ved sidste års budgetforhandlinger satte midler af til en undervisningstime i engelsk på 2. årgang.

- Det er glædeligt, at vi - før folkeskolereformen kræver det - kan tilbyde engelsk på 2. årgang, for så kan vi prøve det af og finpudse tilbuddet, som forhåbentlig kan bidrage til, at børnenes fremmedsprogsindlæring bliver forbedret, siger Nils Borring.

Det lokale erhvervsliv har ved flere lejligheder signaleret, at en øget sproglig indsats er en god fremtidsinvestering.

- De signaler lytter vi selvfølgelig også til, og vi vil gerne gøre vores til, at eleverne kan udvikle sig bedst muligt. Læseplanen for engelsk i 2. klasse har fokus på at lege sproget ind, og på det klassetrin har eleverne netop nemmere ved det, da de stadig er åbne og ikke er flove over at springe ud i noget nyt, lyder det fra Nils Borring.

Erik Høeg, formand for Børne- og skoleudvalget, roser den omtalte læseplan og glæder sig til at høre om, hvordan det går med det nye fag på 2. klassetrin.

- Det er spændende at prøve noget nyt, og det er også en måde at være på forkant med folkeskolereformen. Desuden kræver internationaliseringen, at vi konstant har fokus på sproget og dermed vores mulighed for at spille med og klare os internationalt, siger Erik Høeg.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.