Folkeskolerne i Favrskov Kommune byder velkommen med engelsk i 2. klasse

Velfærd

16/08/2013 10:06

Freja Eriksen

Eleverne har lige taget hul på et nyt skoleår, og for første gang står der engelsk på skemaet i 2. klasse på alle folkeskolerne i Favrskov Kommune.

Med debuten til engelsk i 2. klasse tager Favrskov Kommune forskud på den nye folkeskolereform.  Borgmester Nils Borring er tilfreds med, at byrådet allerede ved sidste års budgetforhandlinger satte midler af til en undervisningstime i engelsk på 2. årgang.

- Det er glædeligt, at vi - før folkeskolereformen kræver det - kan tilbyde engelsk på 2. årgang, for så kan vi prøve det af og finpudse tilbuddet, som forhåbentlig kan bidrage til, at børnenes fremmedsprogsindlæring bliver forbedret, siger Nils Borring.

Det lokale erhvervsliv har ved flere lejligheder signaleret, at en øget sproglig indsats er en god fremtidsinvestering.

- De signaler lytter vi selvfølgelig også til, og vi vil gerne gøre vores til, at eleverne kan udvikle sig bedst muligt. Læseplanen for engelsk i 2. klasse har fokus på at lege sproget ind, og på det klassetrin har eleverne netop nemmere ved det, da de stadig er åbne og ikke er flove over at springe ud i noget nyt, lyder det fra Nils Borring.

Erik Høeg, formand for Børne- og skoleudvalget, roser den omtalte læseplan og glæder sig til at høre om, hvordan det går med det nye fag på 2. klassetrin.

- Det er spændende at prøve noget nyt, og det er også en måde at være på forkant med folkeskolereformen. Desuden kræver internationaliseringen, at vi konstant har fokus på sproget og dermed vores mulighed for at spille med og klare os internationalt, siger Erik Høeg.

Mest Læste

Annonce