Frederiksberg Kommune opsiger overenskomst for to institutioner

24/10/12 12:32

Frederiksberg Kommune

Frederiksberg Kommune opsiger driftsoverenskomsten med Lindevang Vuggestue og Lindevang Børnehave. Det besluttede Frederiksberg Kommunalbestyrelse på et møde mandag. Alle børn og forældre kan blive i institutionerne. Opsigelsen har virkning 1. august 2013, hvor driften overgår til kommunen, der vil drive institutionerne videre som én samlet institution. Alle børn, forældre og medarbejdere kan blive på institutionerne, og det er fortsat muligt at skrive børn op.

Rådmand og formand for Børneudvalget Pernille Høxbro oplyser, at blandt andet de mange familieansættelser i institutionen ligger til grund for beslutningen.

”Frederiksberg har mange selvejende daginstitutioner. Det har vi, fordi vi værdsætter selvejeformen og påskønner mangfoldighed i vores institutionstilbud. Men det kræver også, at vi politikere er klar til at trække en tydelig grænse, når der foregår ting, som vi ikke kan acceptere. Borgerne skal have tillid til vores selvejende daginstitutioner. Derfor må politikerne gribe ind, når der er forhold, som for de fleste borgere virker helt hen i vejret og giver anledning til konflikter i en institution,” siger Pernille Høxbro.

Frederiksberg Kommune meddeler nu de to institutioner Kommunalbestyrelsens beslutning. Kommunen vil i de kommende dage også orientere forældre og personale.

Fakta

  • Alle børn og forældre kan blive i institutionerne
  • Alle medarbejdere bliver 1. august virksomhedsoverdraget og kan blive i institutionerne under Frederiksberg Kommunes arbejdsgiveransvar
  • Der er ni måneders opsigelse på driftsoverenskomsten. Frederiksberg Kommune overtager driften 1. august 2013, og sammenlægger de to institutioner
  • Bestyrelserne driver institutionerne i overgangsperioden 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.