Frederiksberg Kommune vil mindske CO2 udledningen markant

01/3/13 12:42

Frederiksberg Kommune

Frederiksberg Kommune investerer 150 millioner kroner for at spare på energien i 80 kommunale bygninger. Projektet hedder ESCO Frederiksberg, og det lægger op til at mindske den samlede CO2-udledning i bygningerne med op til 50 procent . Når man bruger mindre energi, udleder man mindre CO2. Det giver en stor fordel for miljøet og færre udgifter for kommunen. Så enkel er tanken bag et af landets mest ambitiøse energirenoverings-projekter: Frederiksbergs ESCO-projekt.

Kommunen vil spare op mod 2,4 millioner kroner om året blandt andet ved styring af varme og ventilation og ved at sætte flere lyssensorer op, udskifte vinduer, isolere lofter og vægge samt ved at bruge solceller og jordvarme.

Borgmester Jørgen Glenthøj (C) glæder sig til indsatsen:

”Frederiksberg har en klar ambition om at være en grøn og bæredygtig kommune, og vi kalder os Klimaby for Fremtiden. Det forpligter! Reduktion af CO2 udledningen er en nødvendighed, og kommunen vil gerne gå forrest og handle der, hvor vi kan. Vores investering vil gavne miljøet og Frederiksbergs borgere, børn som voksne,” siger han.

Kommunalbestyrelsen har valgt Schneider Electric Buildings Danmark A/S som entreprenør. Firmaet skal udføre det konkrete arbejde og sikre, at kommunen får dens investeringer tilbage via besparelser på 14 år. 

Er besparelsen større end investeringerne, deles overskuddet i tre dele, én del til kommunen, én del til entreprenøren og én del til de berørte ejendomme. Lever ESCO entreprenøren derimod ikke op til sine garantier, vil kommunen modtage en kompensation. Formand for kommunens By- og Miljøudvalg, Jan E. Jørgensen (V), er glad for ordningen: 

”ESCO er en fremragende ordning. Den er med til at sætte gang i hjulene ved disse store energirenoveringer, samtidig med, at der er fordele for både miljø og borgere. Alt i alt er det et fantastisk projekt, der nu tager form på Frederiksberg,” siger han. 

I år begynder arbejdet på Ny Hollænderskole , Spiloppen, Hovedbiblioteket , Huset Sct. Knuds Vej 7, Metronomen, Sundhedscenteret , Brandstationen og Søndermarkskolen.

Søndermarkskolen er udpeget som ”flagskibsprojekt” og skal med særligt synlige tiltag vise, hvad energirenoveringen helt konkret kan indeholde. Blandt andet opføres der et cykelskur med solceller og et E-hus for store og små elever, som bliver rammen om eksperimenter om ny viden om energi og miljø. Ansatte, elever og deres forældre bliver involveret undervejs i projektet.


Kommunen forventer at 80 bygninger er blevet energirenoveret i løbet af fem år.   

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.