Nyt udligningsudspil vil skade hele Danmarks vækst

Politik

21/03/2012 21:15

Frederiksberg Kommune

Regeringens udspil til ny kommunal udligning vil skade hele Danmarks vækst. Det mener Frederiksbergs borgmester, Jørgen Glenthøj (C).

”Hvis regeringens forslag til nye udligningsregler bliver en realitet, vil det gå ud over hele Danmarks vækst – og dermed borgerne i alle landets kommuner”, siger borgmester på Frederiksberg, Jørgen Glenthøj, i en kommentar til regeringens udligningsudspil.

Læs også: Horsens betaler mest for Vestagers reform

”Jeg er meget utilfreds. Regeringen lægger op til at straffe de kommuner, der skaber vækst og fremgang. Vi ved jo, at hver gang der skabes 100 job i Hovedstaden så giver det 20 job i det øvrige Danmark, mens det kun giver syv ekstra job i resten af Danmark, hver gang der skabes 100 job uden for hovedstaden. På den måde risikerer man at til fordele sig til mindre vækst. Det er misforstået solidaritet” siger Jørgen Glenthøj.

Læs også reaktion fra Anker Boye

”Vækstkommunerne er slet ikke blevet hørt. Tilbage i 2007 var der en såkaldt ”justering” af udligningssystemet, der kostede Frederiksberg Kommune 60 millioner kroner, og nu ser vi frem til at miste 50 millioner. Det er barske justeringer, som det bliver meget vanskeligt at effektivisere sig ud af uden serviceforringelser. Det ser oveni ud til, at man også ignorerer mange bykommuners udfordringer med højere leveomkostninger, huspriser og sociale problemer,” siger Jørgen Glenthøj.

Han undrer sig også over, at regeringen vil straffe de effektive kommuner:

”Med uspillet straffer man de kommuner, der har lagt sig i selen for at drive deres virksomhed effektivt, som vi har gjort på Frederiksberg i mange år. Vi kan dokumentere, at fordi vi er så effektive, så bruger vi færre penge end det de såkaldte ”objektive nøgletal” ellers siger, at vi har behov for. Det er bekymrende,” siger borgmesteren.

”Heldigvis er der kun tale om et udspil, som nu skal forhandles. Jeg har med tilfredshed noteret mig at mange gode kræfter – herunder på Christiansborg – er utilfredse med udspillet. Jeg ser derfor frem til, at der nu bliver lyttet til vækstkommunerne”, slutter Jørgen Glenthøj.

Mest Læste

Annonce