14 kommuner mødtes med ministeren om udligning

Infrastruktur

11/2/12 10:15

Gladsaxe Kommune

Repræsentanter for 14 store bykommuner, heriblandt de fem største i landet har netop været til møde med Økonomi- og Indenrigsminister Margrete Vestager for at diskutere udligning mellem kommunerne. Ministeren vil gerne overveje, hvordan man kan styrke væksten i alle kommuner.

De 14 kommuner, der deltog i mødet, repræsenterer tilsammen 1,8 millioner borgere, og havde bedt om mødet, fordi de ikke mener, der er brug for en ny reform, men at udligningssystemet i højere grad bør belønne de kommuner, som er gode til at skabe vækst i en krisetid.

Udligning må ikke straffe vækst
- Det var et rigtig godt møde, hvor vi fik lejlighed til at fremlægge vores synspunkter. Vi repræsenterer en stor gruppe kommuner, der på trods af krisen arbejder for øget vækst i disse år. Det er en vækst, som kommer alle kommuner til gavn. Så det vigtigt, at udligningssystemet ikke straffer de kommuner, der satser på erhvervslivet, ved at de skal betale størstedelen af gevinsten tilbage til dem, som ikke kan eller vil skabe vækst. Derfor er vi også glade for, at ministeren er villig til at se, hvordan vi generelt kan styrke væksten i kommunerne siger Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst (A), som stod i spidsen for delegationen.

Dyrt at være bykommune
De 14 peger på, at det er dyrt at være en bykommune i vækst. Det koster penge at skabe gode rammer for erhvervslivet, samtidig med, at det er svært for borgerne at forstå, hvorfor der skal udlægges attraktive naturarealer til virksomheder, der fylder, forurener og skaber øget trafik. Og nye virksomheder tiltrækker nye borgere. Så skal der bygges nye skoler og daginstitutioner, ydes mere service og investeres i flere veje og bedre infrastruktur.

- Der er ikke brug for en ny udligningsreform. Den nuværende udligningsreform er kun fem år gammel, og der er brug for, at der kommer ro om udligningssystemet, så vi i kommunerne ved, hvad vi har af økonomisk råderum. For det er i høj grad kommunerne, der kan være med til at skabe den vækst, som kan få dansk økonomi på rette kurs. Det skal ske gennem investeringer i blandt andet skoler, daginstitutioner, idrætshaller, energirenoveringer og infrastruktur, siger et andet medlem af delegationen, Odenses borgmester Anker Boye (A).

Rapport på vej
Finansieringsudvalget er lige nu ved at lægge sidste hånd på en rapport om udligningssystemet. Men økonomi- og indenrigsminister Margrete Vestager har allerede i november meldt ud, at kommunerne ikke skal forvente en ny reform på området i denne omgang, men kun enkelte og sagligt begrundede justeringer.

Delegationen af borgmestre, som besøgte Margrete Vestager, bestod udover Karin Søjberg Holst fra Gladsaxe og Anker Boye fra Odense, også af Steen Christiansen fra Albertslund, Ove E. Dalsgård fra Ballerup og Jørgen Glenthøj fra Frederiksberg, De 14 byer, som delegationen repræsenterede, er København, Aarhus, Aalborg, Odense, Esbjerg, Albertslund, Ballerup, Frederiksberg, Gladsaxe, Greve, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup og Rødovre kommuner.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.