Åses vej ind i it-verdenen

25/02/2013 11:58

Greve Kommune

71-årige Åse Holmsted var 38 år på arbejdsmarkedet. Hun var engageret på sit job, men én ting fik hun aldrig lært: at bruge en computer. Men det er der ved at blive lavet om på, for Åse Holmsted har fået kontakt med en frivillig fra Greve Kommunes MIT-Ældre projekt.

”Det er jo lidt flovt, at man i min alder ikke har lært at bruge en computer”, siger Åse Holmsted. ”Min familie – både mine børn og børnebørn – har mange gange prøvet at lære mig det; men det duer ikke med familien, når jeg skal lære noget nyt. Jeg har også gået på pc-begynderkurser, men det duede heller ikke for mig”.

”Men nu har jeg fået kontakt til en af de frivillige fra MIT-Ældre projektet i Greve Kommune, Claudius Jensen. Og det er nok lige det, der skal til, for at jeg kan lære det. Vi mødes en gang om ugen på Strandcentret, og jeg får undervisning i det tempo, der passer mig. Så nu håber jeg, at der snart er en ny verden, der åbner sig for mig”.

Claudius Jensen er lærer og arbejder som frivillig i MIT-Ældre projektet:

”Som frivillige er det vores opgave at møde de ældre, der hvor de er. Og vi har ikke travlt; vi bruger den tid, der skal tid, uanset om det er 14 dage eller et år. Jeg har mødtes med Åse tre til fire gange, og hun har allerede vist store fremskridt. Jeg er sikker på, at hun nok skal få lært at bruge en computer og komme på nettet”, siger Claudius Jensen.

Mest Læste

Annonce