Børnehavebørn lærer tal og bogstaver på tablet

13/09/2012 14:35

Greve Kommune

De ældste børn i børnehaven Møllehaven har i nogle måneder deltaget i et forsøg med læringsspillet ABCity. Her kan de lære tal og bogstaver, og de er vilde med det.

”Skal vi spille læringsspil på computeren?”, spørger pædagogen Louise Bach Rasmussen ud i lokalet i børnehaven Møllehaven. Og straks springer en håndfuld unger op og siger højt og klart: Jah!

De ældste børn i børnehaven Møllehaven i Karlslunde har i nogle måneder deltaget i et forsøg, hvor de har arbejdet med læringsspillet ABCity, og de er vilde med det, fortæller Louise Bach Rasmussen, en af de to pædagoger, som er med i forsøget.

ABCity er et online læringsspil, som skal lære børnene tallene og bogstaverne, så de er godt rustede til at komme i skole. Og spillet har samtidig en god virkning på børnenes sociale relationer.

”Vi bruger computerne i små grupper, hvor børnene en ad gangen betjener tastaturet, men hvor de sammen løser opgaverne”, fortæller Louise Bach Rasmussen. ”Det skaber nogle gode sociale relationer, for børnene vokser i fællesskab, når de får ros og anerkendelse af figurerne i spillet, når de har løst opgaverne rigtigt”.

Forsøget med læringsspillet foregår i flere børnehaver og skoler i Greve Kommune, og det er tilrettelagt sådan, at spillet har en naturlig overgang fra det man lærer i børnehaven, til det man lærer i 0. klasse.

Seneste udvikling i forsøget er, at der er kommet en ny version af ABCity til iPads. ”Den er nemmere at arbejde med, mere handy og nemmere at shoppe rundt på”, fortæller Louise Bach Rasmussen. ”Og så er den også hurtigere at starte. Så det er en klar fordel”.

Nationalt Videncenter for Læsning, Greve Kommune og ABCity fik i december 2011 bevilget i alt 2,4 mio. kroner fra Fornyelsesfonden til at udvikle læringsspillet, og Greve Kommune modtog heraf 340.000 kr. for pædagogisk udviklingsbistand. Udviklingsprojektet evalueres af Greve Kommune med udgangen af år 2012.

Læs mere her

Mest Læste

Annonce