Greve har skabt rekord mange nye jobs

Velfærd

08/7/13 7:50

Greve Kommune skabte sidste år 476 nye private jobs. Dermed er Greve den kommune i Region Sjælland, som har bidraget med fleste nye arbejdspladser sidste år. Det slår et nyt indeks, VækstTendens 2013, fast i dag.

Greve Kommune skabte sidste år 476 nye private jobs. Dermed er Greve den kommune i Region Sjælland, som har bidraget med fleste nye arbejdspladser sidste år. Det slår et nyt indeks, VækstTendens 2013, fast i dag.

Erhvervslivet i Greve har det rigtig godt. Med en beskæftigelsesfremgang i den private sektor på hele 476 personer, er Greve Kommune den kommune, der har bidraget med flest nye arbejdspladser til regionen.

”Vi mærker tydeligt, at Greves virksomheder er præget af optimisme og gode ordrer. Tallene viser tydeligt, hvad flere af vores andre analyser også gør, at der er lys forenden af tunnelen og vi nu går mod bedre tider,” siger Tina Charlotte Koeffod, Erhvervschef, Greve Kommune.

Fungerende borgmester i Greve, Brian Hemmingsen, bekræfter, at de private virksomheder er prioriteret højt i kommunen.

”De er afgørende for, at Greve Kommune kan blive ved med at have en sund økonomi og være et godt sted at bo og drive virksomhed,” siger han.

Væksthus Sjælland står bag analysen, og ifølge direktør Mads Váczy Kragh, betaler det sig at være erhvervsvenlig.

”Generelt er det i de kommuner hvor man prioriterer erhvervsområdet at væksten har været størst. Det peger på at kommunerne i de kommende år kommer til at spille en endnu mere aktiv rolle i forhold til at forbedre virksomhedernes rammevilkår.” siger Mads Váczy Kragh, direktør, Væksthus Sjælland.

I 8 ud af de 17 kommuner i Region Sjælland var den økonomiske vækst stærk nok til at trække beskæftigelsen opad. Tilsammen var der i disse kommuner en vækst på 1.520 nye private job. Sammen med Greve ligger stærke erhvervskommuner som Lejre, Ringsted og Kalundborg i toppen.

Til sammenligning var der sidste år kun jobvækst i 6 ud af de 17 kommuner.

Læs hele rapporten her: http://vaekstanalyse.dk/vaeksttendens

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.