Greve Kommune skifter biler og sparer pengene og CO2

Bæredygtighed

09/07/2013 00:00

Freja Eriksen

Greve Kommune er ved at skifte biler. Samtidig sparer kommunen penge og udledning af CO2. De første 16 Fiat-biler er netop ankommet til Greve Brandstation, som passer kommunens bilpark. Herfra skal de videre til blandt andet hjemmeplejen.

I næste uge begynder Greve Kommunes nye hvide biler at køre på gaderne. Bilerne kører længere på literen, end de nuværende, og dermed er de både billigere for kommunen og klimaet.

”Vi har sat os som mål at udlede 20 procent mindre CO2 inden 2020. Og de nye biler er en del af det mål,” siger Brian Hemmingsen, fungerende borgmester i Greve.

Valget af biltype er lavet sammen med brugerne. Blandt andet har hjemmeplejen ønsket sig biler med baksensor. De har også lagt vægt på, at det skal være let at stige ud og ind af bilen, samt at oversigtsforholdene skal være gode.

Reklamer på bilerne

Borgerne kan kende bilerne på Greve Kommunes byvåben. Desuden er der plads til reklamer fra kommunens faste leverandører på bilen. Og Jan Funk Nielsen, beredskabschef og ansvarlig for kommunens bilpark, fortæller, at indtægterne fra reklamerne går til driften af bilparken.

”Det er en win-win-situation. Vi sparer penge, og de lokale virksomheder får synlighed,” siger Jan Funk Nielsen og understreger, at interesserede kan henvende sig til Greve Brandvæsen.

Hjemmeplejen, Greve Udviklingscenter og Rådhuset vil i alt lease 52 Fiat-biler i fire år, og bilerne kommer ud at køre i takt med at takt med, at den nuværende leasingaftale løber ud.

Bilerne bliver leveret af en lokal bilforhandler, GBAbiler og de bliver serviceret af Greve Bilcenter i Greve Midt.

Mest Læste

Annonce