Ny mulighed: Send dit barn tidligere i børnehave

Velfærd

26/08/2014 10:19

Suleman Haider

Efter nytår får Greves yngste borgere mulighed for at komme tidligere i børnehave. Allerede når de er to år og ni måneder, kan de rykke op til de lidt større børn, hvis de har lyst til flere udfordringer.

Efter nytår får Greves yngste borgere et nyt tilbud. De kan begynde i børnehave allerede når de er to år og ni måneder, hvis de er klar til det.

Afgørelsen er forældrenes. Og desuden skal den vuggestue eller dagpleje som kender barnet bekræfte, at barnet er klar til det lidt mere udfordrende miljø i børnehaven.

I dag er det sådan, at børn i vuggestuer og hos dagplejere først flytter til børnehave i den måned, hvor de fylder tre år.

Nogle børn er klar tidligt

Formand for Børne- og Ungeudvalget, Henrik Klem Lassen, fortæller, at beslutningen er taget på baggrund af en høring blandt forældre og ansatte i Greves dagtilbud.

”Vi vil ikke bevidstløst flytte børn på to år og ni måneder op i børnehaven. Men vi tilbyder det som en mulighed for de børn, som er parat til at komme i børnehave. Børn er meget forskellige. Nogle er klar til flere udfordringer før de fylder tre år, og det får de nu mulighed for, ” siger Henrik Klem Lassen.

Dermed lægger Greve Kommune sig op af de mange kommuner, som tilbyder, at børn kan flytte op i børnehaven, før de fylder tre år.

Dog er det hver gang et valg baseret på forældres og fagpersoners vurdering.

Yderligere oplysninger:

Fagchef for dagtilbud, Ulla Schmidt Nielsen, tlf. 43 97 91 14

Mest Læste

Annonce