Tilkald kavaleriet. Og find ud af, hvorfor du skal stemme.

Politik

27/09/2013 12:02

Freja Eriksen

Ansatte i Greve Kommune har dannet Kommunekavaleriet. Kavaleriet rykker ud og fortæller, hvad kommunen egentlig laver. Og hvorfor det er vigtigt at stemme til kommunalvalget og dermed være med til at bestemme, hvordan det skal være at bo i Greve.

Valget til byrådet i Greve handler om, hvordan det skal være at bo i kommunen. Og det skal alle selvfølgelig være med til at bestemme.

For at få så mange som muligt til at stemme, tilbyder de ansatte at fortælle grupper af borgere om, hvad kommunen egentlig laver.

”Vi har et budget på 3,5 milliarder kroner i Greve Kommune. De penge er vores fælles pengekasse, og derfor skal alle selvfølgelig være med til at bestemme, hvordan vi skal bruge pengene. Det handler om vores hverdag her i Greve,” siger borgmester Hans Barlach.

Kommunekavaleriet fortæller om, hvordan Greve Kommune er skruet sammen, og hvordan den bruger sine penge. De fortæller, hvorfor kommunens 90 kilometer cykelsti næsten aldrig løber langs vejene. De fortæller, hvad det koster kommunen at sende et barn i skole. Og de kan redegøre for, hvordan fedtemøget opstår langs strandene.

I første omgang har alle ungdomsuddannelserne fået mulighed for at trække på de ansatte i kommunekavaleriet. Blandt andet skal de undervise i samfundsfag på Greve Gymnasium og til en fællestime for 100 elever på Greve Produktionsskole. Men andre fællesskaber i kommunen er også velkomne til at arrangere et møde, hvor de hører mere om, hvad kommunen laver.

 

Mest Læste

Annonce