Børn i Haderslev Kommune sikres nye kulturoplevelser

04/12/2012 13:29

Haderslev Kommune

Haderslev Kommune går endnu en gang forrest i arbejdet med at få kunst- og kulturoplevelser ud til eleverne i kommunens folkeskoler. Kulturpakke-ordningen bliver permanent fra og med skoleåret 2013-14, men allerede i løbet af december 2012 venter nye kulturoplevelser for elever i folkeskolen.

Siden 2009 har kulturpakken været en del af skoleelevernes hverdag i Haderslev. Dengang var Haderslev Kommune de første til at sætte turbo på skoleelevernes kulturelle dannelse, og siden har også Kalundborg og Skanderborg Kommuner fulgt trop og valgt at give koncerter, teater og danseforestillinger plads på skoleskemaet.

Nu har Udvalgene for Børn og Familier og Kultur og Fritid besluttet, at gøre Kulturpakker til en permanent ordning i Haderslev Kommune. Det kommer efter en periode på fire år, hvor ordningen efterhånden er blevet en integreret del af skolernes liv og planlægning.

Kulturpakker går i al sin enkelhed ud på, at folkeskolens elever møder den professionelle kunst ude på deres skoler i form af en stribe koncerter samt teater- og danseforestillinger. Herudover indgår der også forskellige netværksaktiviteter for skolernes kulturkontaktlærere. Bag Kulturpakker står de tre kompetencecentre Levende Musik i Skolen, Dansehallerne og Teatercentrum.

”Der er allerede rigtig mange børn i kommunen, der har haft gode oplevelser med alt lige fra flotte danseforestillinger til sjove teaterforestillinger og gode koncerter. Vi har set, hvor meget kulturoplevelserne giver børnene og ved at gøre ordningen permanent, kan vi sikre børnenes adgang til kunst og kultur bedre og nemmere", siger formanden for Udvalget for Børn og Familier, Bent Iversen.

"Endvidere er det min overbevisning, at disse kulturoplevelser vil betyde, at børnene som voksne vil opsøge og bruge de mange kulturtilbud, man i dag kan vælge imellem”, siger Bent Iversen.

I løbet af december er der en række kulturpakkearrangementer på Teatret Møllen og på skolerne rundt omkring i Haderslev. Blandt andet viser Dansetruppen SAGA "Min farmors spøgelse" og danser med børnene, og Teatret Asterions Hus spiller "Den grumme historie om Medusa".

Mest Læste

Annonce