Kommunalt fælleskøkken skal klare ærterne

26/09/2012 12:20

Haderslev Kommune

Ældre i Haderslev Kommune kan se frem til at få maden serveret fra fælleskøkkenet Elbo I/S fra Fredericia. Haderslev Kommune har besluttet at indtræde i et selskab sammen med Fredericia, Kolding og Middelfart Kommuner.

Der er blevet duftet, prøvesmagt og nu er der også politisk sagt ja, i Haderslev Byråd, til, at ældremaden i Haderslev Kommune fremover skal tilberedes i Fælleskøkkenet Elbo I/S i Fredericia. Byrådet har besluttet at samarbejde med Fredericia, Kolding og Middelfart Kommuner om at drive fælleskøkkenet i Taulov. De tre samarbejdskommuner skal nu også behandle Haderslevs indtræden i selskabet, ligesom Statsforvaltningen skal godkende den.

Forud for godkendelsen har Udvalget for Ældre og Handicappede, Seniorrådet, Handicaprådet og Kostrådet besøgt køkkenet i Taulov og smagt på maden.

”Vi var alle enige om, at maden fra Elbo var velsmagende og veltilberedt. Der er knap 500 borgere, der skal have serveret mad hver dag, og derfor har prøvesmagningen også været en vigtig ting forud for vores beslutning”, siger formand for Udvalget for Ældre og Handicappede Markvard Hovmøller.

Haderslev Kommunes indtræden i Fælleskøkkenet Elbo I/S betyder, at Haderslev Kommune fremover vil kunne nedsætte sit kommunale tilskud med 1 millioner kroner om året til maden.

”Det er klart, at vi forventer, der vil være nogle stordriftsfordele ved, at vi nu går med i Fælleskøkkenet Elbo, og det er glædeligt, at vi ved at indgå i et kommunalt samarbejde kan gøre tingene billigere”, siger Markvard Hovmøller.

Haderslevs nuværende storkøkken har vist sig at være for dyrt for kommunen at drive, og det lukker ved årsskiftet. Der er 480 ældre i Haderslev Kommune, der forventes at skulle have kølemad fra Elbo I/S. De kommunale plejecentre skal fremover selv lave maden til beboerne på centrene. Det vil betyde, at beboerne vil opleve en højere grad af involvering i madlavningen.

Det forventes, at medarbejderne fra Haderslevs storkøkken vil kunne få arbejde i Fælleskøkkenet i Taulov.

Mest Læste

Annonce