Kommunalt fælleskøkken skal klare ærterne

26/9/12 10:20

Haderslev Kommune

Ældre i Haderslev Kommune kan se frem til at få maden serveret fra fælleskøkkenet Elbo I/S fra Fredericia. Haderslev Kommune har besluttet at indtræde i et selskab sammen med Fredericia, Kolding og Middelfart Kommuner.

Der er blevet duftet, prøvesmagt og nu er der også politisk sagt ja, i Haderslev Byråd, til, at ældremaden i Haderslev Kommune fremover skal tilberedes i Fælleskøkkenet Elbo I/S i Fredericia. Byrådet har besluttet at samarbejde med Fredericia, Kolding og Middelfart Kommuner om at drive fælleskøkkenet i Taulov. De tre samarbejdskommuner skal nu også behandle Haderslevs indtræden i selskabet, ligesom Statsforvaltningen skal godkende den.

Forud for godkendelsen har Udvalget for Ældre og Handicappede, Seniorrådet, Handicaprådet og Kostrådet besøgt køkkenet i Taulov og smagt på maden.

”Vi var alle enige om, at maden fra Elbo var velsmagende og veltilberedt. Der er knap 500 borgere, der skal have serveret mad hver dag, og derfor har prøvesmagningen også været en vigtig ting forud for vores beslutning”, siger formand for Udvalget for Ældre og Handicappede Markvard Hovmøller.

Haderslev Kommunes indtræden i Fælleskøkkenet Elbo I/S betyder, at Haderslev Kommune fremover vil kunne nedsætte sit kommunale tilskud med 1 millioner kroner om året til maden.

”Det er klart, at vi forventer, der vil være nogle stordriftsfordele ved, at vi nu går med i Fælleskøkkenet Elbo, og det er glædeligt, at vi ved at indgå i et kommunalt samarbejde kan gøre tingene billigere”, siger Markvard Hovmøller.

Haderslevs nuværende storkøkken har vist sig at være for dyrt for kommunen at drive, og det lukker ved årsskiftet. Der er 480 ældre i Haderslev Kommune, der forventes at skulle have kølemad fra Elbo I/S. De kommunale plejecentre skal fremover selv lave maden til beboerne på centrene. Det vil betyde, at beboerne vil opleve en højere grad af involvering i madlavningen.

Det forventes, at medarbejderne fra Haderslevs storkøkken vil kunne få arbejde i Fælleskøkkenet i Taulov.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.