Mentor skal hjælpe håndværkere med at løfte socialt ansvar

Ledelse

17/12/13 8:58

Freja Eriksen

Der skal bruges andet end mørtel, maling og håndværkernes arbejdskraft, når afdeling 27 i Varbergparken i Haderslev skal renoveres. HAB og Haderslev Kommune samarbejder om et projekt, hvor en mentor skal binde udsatte ledige og håndværkerfirmaerne sammen. Projektet, der skal tænke CSR ind i den omfattende renovering, er støttet af Arbejdsmarkedsstyrelsen.

Når renoveringen af afdeling 27 i Varbergparken til næste år går i fuld gang, er det ønsket, at det ikke kun er håndværkerfirmaer, der står for nedbrydning og modernisering. HAB og Haderslev Kommune samarbejder om et nyt projekt, hvor en mentor skal hjælpe udsatte ledige med at få job eller praktikpladser i de håndværkerfirmaer, der skal stå for renoveringen.

”HAB har gennem en årrække haft en fast betingelse ved udbudsmateriale på renoveringsprojekter, at der skulle tænkes aktivering af lokale kræfter med ind i tilbuddet”, siger teknisk direktør Morten M. Mathiasen:”Det er vores erfaring, at det både gavner projektet og beboerne, og vi har mange gode eksempler på, at det har medført fast arbejde også efter projektperioden”, siger han.

Det er den centrale pulje til en særlig beskæftigelsesindsats under Arbejdsmarkedsstyrelsen, som i 2014 støtter mentor-projektet med 360.000 kroner. Beløbet går til aflønning af en mentor, som ansættes i boligselskabet.

Mentoren bliver den daglige kontaktperson og bindeled mellem firmaerne og de ledige. Tanken er, at mentoren både skal uddanne de ledige, så de er i stand til at klare opgaverne, men også skal hjælpe firmaerne med at tackle de udfordringer, der kan opstå, når virksomhederne tager et socialt ansvar.

”Vi glæder os til samarbejdet med HAB. For os er det vigtigt, at de ledige bliver klædt på til at varetage opgaverne hos firmaet, og der tror vi, at en mentor er den rette løsning”, siger Joan Mortensen, leder af KompetenceCentret og Virksomhedsservice i Haderslev Kommune.

HAB har aktuelt gang i sit eget projekt, hvor ledige siden september har hjulpet med at rydde lejligheder og fjerne køleskabe, gulve og andet inventar, der kan genbruges. Projektet, som således både har et aktiverings- og miljømæssigt aspekt, passer rigtig godt til mentorordningen, som kan blive en naturlig forlængelse af det nuværende projekt. Derfor er både Haderslev Kommune og HAB glade for, at projektet kan fortsætte i de kommende, år om end det bliver i en lidt anden form.

”Vi har haft et for-projekt, der har vist sig at kombinere en øget genbrugstanke med renovering og CSR i ét projekt med succes. Vi har oplevet, at det giver stor mening for dem, der er med, og det er rart, at der nu kan bygges videre på det i samarbejde med håndværkerfirmaerne”, siger Torben Jensen, leder af Det Grønne Sjak, som er Haderslev Kommunes beskæftigelsesprojekt i Varbergparken.

Renoveringen af afdeling 27 er et led i en totalrenovering af Varbergparken, som foregår over en 10-årig periode. I alt 4 afdelinger med 600 lejligheder renoveres.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.