Sygeplejeklinikker er populære

31/05/2012 11:19

Haderslev Kommune

For 10 år siden fik Haderslev Kommune sin første sygeplejeklinik. I dag er der klinikker på fire adresser i kommunen, og mange borgere møder gerne op i klinikkerne frem for at sidde derhjemme og vente på en sygeplejerske.

Borgerne i Haderslev er rigtig glade for kommunens sygeplejeklinikker. Den første klinik åbnede i Vojens i 2002, og siden er der kommet tre klinikker til. På sygeplejeklinikkerne møder borgerne typisk op for at få behandlet sår, få indsprøjtninger eller taget mål til kompressionsstrømper, og det er der rigtig mange borgere, der benytter sig af.

For at møde op på klinikkerne skal man have en henvisning eller allerede modtage hjemmesygepleje. Borgerne har også mulighed for at få behandling i hjemmet af en sygeplejerske, men alligevel er der mange, der møder op i klinikkerne hos sårsygeplejerskerne.

Mange borgere vil gerne være uafhængige af at skulle sidde hjemme og vente på en sygeplejerske. Ved at møde op i klinikkerne føler borgerne samtidig, at de tager ansvar for egen sygdom, og de opnår også rigtig god kontinuitet i deres behandling.

Det er ikke kun borgerne, der er glade for klinikken, også personalet er glade for de gode arbejdsforhold, der er i klinikkerne.

"Hjemmebesøg er en god ting, men vi det er også rart at kunne give behandling i klinikkerne, hvor vi har alt det rigtige udstyr og sårbehandlingsprodukter lige nærheden. Det giver en rigtig god kontinuitet i behandlingen, og vi har mulighed for et rigtig godt samarbejde med sårambulatorierne via telemedicinsk kommunikation, siger sårsygeplejerske, Anne Marie Varming.

I telemedicinsk sårbehandling følges og dokumenteres sårets udvikling i ord og billeder i en webbaseret sårdatabase.

Det var den daværende Vojens Kommune, der fik i den første sygeplejeklinik i foråret 2002. I dag har Haderslev Kommune klinikker i Vojens, Gram og to i Haderslev.

Kontaktinformation:
Sårsygeplejerske, Anne Marie Varming, telefon 74 34 67 38

Mest Læste

Annonce