Unge mødes med lokalpolitikere til debat om ungdomsliv

Velfærd

27/03/2014 14:24

Nick Allentoft

Det er emner som transport, ungdomsboliger og studenterhus, der er på dagsordenen, når en ny runde UNGE STEMMER løber af stablen i Helsingør Kommunes byrådssal den 3. april kl. 19-21.
Konceptet er det samme som i oktober sidste år, hvor en gruppe unge helsingoranere bød lokalpolitikerne op til debat om at være ung i Helsingør. Dengang var der et kommunalvalg på trapperne, men arrangementet gav så god mening for både politikerne og de unge, at Byrådet har besluttet at fortsætte succesen i 2014. 
- Det er en del af Helsingør Kommunes vision at skabe rammerne for et aktivt medborgerskab i en tidlig alder. Jeg er glad for, at byrådet har valgt, at arrangementet skal gentages - foreløbig to gange i 2014 - da det giver de unge mulighed for at engagere sig i lokaldemokratiet. Og det er vigtigt, siger Borgmester Benedikte Kiær.   Engagerede og stolte helsingoranere   Det er Ungdomsskolen i Helsingør Kommune og mere præcist det nyligt oprettede JA-kontor, der står for at arrangere de to timers debat i byrådssalen, og som har lavet aftaler med foreløbig 16 unge om at være med. To ungekonsulenter fra JA-kontoret har været omkring på byens uddannelsessteder og rekrutteret deltagere til Unge Stemmer, primært fra gymnasierne og Erhvervsskolen.                   Læs også: Kiær går i krig mod mistilid og regelstyring   På programmet er temaer som de unge selv har valgt og som er dem der optager dem mest lige nu, nemlig ungdomsboliger, transport og studenterhus.   - På en workshop satte vi fokus på de unges syn på Helsingør nu og i fremtiden, brainstormede og diskuterede os frem til de tre emner. Der var stort engagement blandt de unge. Som stolte helsingoranere glæder de sig meget til at være med i Unge Stemmer, siger Kåre Mulvad Steffensen, som er projektvejleder i JA-kontoret.    Unge er som cupcakes   På workshoppen blev de unge bedt om at vælge billeder, der repræsenterede hvad de gerne så Helsingør var/ tilbød i fremtiden. Her er et udpluk af deres udsagn:   - Er et sted man kan vende tilbage til – som er UNIKT   - Der ligger en gemt kapital i Helsingborg   - At der kommer flere "farver" i byen. Ikke kun være stolte af de gamle traditioner   - Bibehold unge i byen som studerer i KBH   - Fedt hvis unge kunne bringes sammen på trods af uddannelser og sted mv.   - Se nye muligheder og se frem   - Der kunne godt ske ting HURTIGERE   - Samle unge fra forskellige byer - kulturelle aktiviteter   - Unge i Helsingør er som Cupcakes på samme fad, forskellig krymmel, men samme grundlag, nemlig Helsingør.    Alle partier i Byrådet er inviteret til at deltage med en eller flere repræsentanter. Debatten vil blive sendt live via net-tv på www.helsingor.dk og kan også efterfølgende ses samme sted.  

Mest Læste

Annonce