30.000 blomster fra Skovlund sommerpynter centerbyerne

23/5/12 2:00

Karsten Peier

Forarbejdet til blomsterflor i Holstebro, Vinderup og Ulfborg foregår i det beskyttede værksted Skovlund

Når der i uge 22 plantes sommerblomster i krukker, kummer og bede i Holstebro, Vinderup og Ulfborg, så er det resultatet af mange flittige hænders arbejde på kommunens beskyttede værksted Skovlund på Nybovej i Holstebro. Her har brugerne i værkstedets gartneri siden midten af februar plejet og passet 30.000 blomster, fra de var små spirer, til de nu kan springe ud i fuldt flor og skabe sommer i byerne.

Værkstedsassistent Henriette Clemmensen, der er uddannet gartner, leder det daglige arbejde i gartneriet. Men processen i produktionen af blomster, hvor alt foregår manuelt, er delt ud på hendes folk, der har hver deres del af ansvaret.

- Det giver mine fantastiske medarbejdere en kanon glæde at se tingene gro mellem hænderne på dem. De kan se, at deres omhyggelige pasning og pleje nytter. De er rigtig stolte af deres arbejde. Det har de også grund til, siger Henriette Clemmensen.

Hele produktionen og udplantning i kummer og krukker klares på Skovlund, mens folkene fra Kaj Bech A/S, der varetager de daglige trafik- og parkopgaver for Holstebro Kommune i byerne, sørger for udplantningen af blomster i bedene.

- Når blomsterne er plantet ud, tager vi en hel dag på rundtur i Holstebro, Vinderup og Ulfborg, så vores medarbejdere kan se det færdige resultat af deres arbejde. Her ser de frugten af deres meningsfulde arbejdsliv i gartneriet - omsat til noget, som også glæder mange andre mennesker, understreger Henriette Clemmensen.

Positiv flytning

I december 2011 blev et andet af kommunens beskyttede værksteder, Montageværkstedet, lagt sammen med Skovlund. Flytningen til Skovlund blev på forhånd mødt med skepsis af brugere af Montageværkstedet og deres pårørende.

- Det er forståeligt, at der kan være en vis uro, når kendte rammer skal forlades, men nu er flytningen fra Montageværkstedet til Skovlund vel overstået. Det er vores helt klare fornemmelse, at vores nye brugere trives her og har en god hverdag. Den positive flytteproces skal ikke mindst tilskrives vores personale, der har gjort et stort arbejde for, at hver enkelt bruger fra Montageværkstedet har følt sig velkommen og er faldet godt til i fællesskabet. Sammenlægningen af de to værksteder har også betydet, at vi har fået flere muligheder for aktiviteter og en mere fleksibel dagligdag på tværs af brugergrupperne, understreger værkstedsleder på Skovlund, Dorthe Lier Hansen.

Fakta om Skovlund

* Der er plads til 80 brugere på det beskyttede værksted Skovlund, der ligger i et naturskønt område på adressen Nybovej 28 i Holstebro. Halvdelen af brugerne kommer fra Montageværkstedet, der blev lagt sammen med Skovlund i 2011. Skovlund har et personale på otte.

* Skovlund tilbyder beskæftigelse til voksne udviklingshæmmede i fem afdelinger:

- Gartneriet, hvor der bl.a. produceres 30.000 sommerblomster og 7.000 stedmoderblomster om året.

- Udeholdet, der bl.a. har ansvaret for vedligeholdelse af Skovlunds udearealer.

- Træværkstedet, hvor der forarbejdes materialer til brug i industrien, bl.a. dørkiler.

- Pakkeriet, hvor der er forskellige monterings- og pakkeopgaver for industrien.

- Et kreativt værksted for de brugere, der ikke kan være med i fysisk arbejde.

---

* Tekst til fotos (Foto: Holstebro Kommune)

* (Foto 119): Lene Struwe Kongsgaard i gang ved en af udplantningskummerne i gartneriet på Skovlund.

* (Foto 122): Fra venstre Poul Eriksen Andersen, Jannie Gåsdal, Majken Steffensen og Karen Hagen Andersen er glade for arbejdet med blomster på Skovlund.

* (Foto 125): Værkstedsleder Dorthe Lier Hansen (tv) og værkstedsassistent Henriette Clemmensen i et af Skovlunds store drivhuse.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.