Erhvervsudvikling på spejdermanér

07/11/2012 12:51

Karsten Peier

Holstebro Scout Award med spejdere, virksomheder og ledere gav gode resultater og mod på mere Oven på nogle hektiske timer i weekenden er det tid til at fordøje de mange forslag, som fire virksomheder fik i denne weekend. De havde udfordret en flok unge spejdere til at komme med idéer til fremtiden.

- Jeg glæder mig til et nyt arrangement næste år, for jeg håber virkelig, det bliver gentaget.
Sådan siger HR-manager Annette Sølund Kristiansen fra Kastrup Vinduer efter weekendens konkurrence i Holstebro. Hun er imponeret over de unges engagement, og hun har fået interessante og gode tips med hjem til virksomheden om unges forventninger og krav til fremtidens vinduer.
Peter Koustrup, filialdirektør i Ringkøbing Landbobank, var også begejstret. Han fik mange brugbare indspark og præsentationer – nogle af dem meget konkrete og lette at sætte i gang og andre mere strategiske og langsigtede.
- Det var absolut værd at være med, for vi har fået rigtig gode input til, hvordan vi kan tiltrække og fastholde 18-25-årige i banken. Dem går vi nu i gang med at prøve at implementere, siger Peter Koustrup.
Vinderne
Knap 40 unge spejdere fra hele landet opdelt i otte hold deltog i konkurrencen. Vinderholdet gav Poul Ravnsbæk på vegne af Miljøministeriet, Naturstyrelsen svar på, hvordan man kan inddrage flere frivillige til gavn for naturen. Et konkret eksempel er at bruge "Kickstart", som i dag bruges til at rejse penge, til også at rekruttere frivillige.
- Det er kernen i innovation, når viden og ideer bygger oven på hinanden og kombineres på helt nye måder, siger konsulent Dorte-Pia Ravnsbæk, der ikke er i tvivl om, at alle både kommunen, virksomhederne og spejderne har fået noget ud af at være med.
Den antagelse bekræfter kommunaldirektør Lars Møller.
- Arrangementet viser, at det kan betale sig at koble unge og virksomheder sammen. De unge har klart demonstreret, at de med deres viden og ressourcer kan magte udfordringen, og at de kan generere idéer, der kommer virksomhederne til gavn. Den læring, vi har fået ud af dette arrangement, skal vi forstå at bruge på andre måder også, siger Lars Møller.
Fakta

  • De fire virksomheder, som udfordrede de unge, er Vestforsyning, Miljøministeriet Naturstyrelsen Midtjylland, Kastrup Vinduer og Ringkøbing Landbobank.
  • Ideen til Holstebro Scout Award udsprang af en tænketank, der blev etableret under forberedelserne af Spejdernes Lejr 2012 i sommers.
  • Tænketankens formål er at få friske, unge og utraditionelle idéer til erhvervsudvikling.
  • Tænketankens formand Lars Kolind udgjorde dommerpanelet sammen med LEGO-direktør Tormod Askildsen, lejrchef Miriam Madsen, Birigtte Eriksen fra De Grønne Pigespejdere, Holstebro Kommunes borgmester H. C. Østerby og kommunaldirektør Lars Møller.

Mest Læste

Annonce